Когато Чърчил е бил министър-председател на Англия по време на Втората световна война той е ходил да проверява как се поправят корабите. Той не е дължал политически речи. Той се е занимавал с конкретни неща. Една от добрите страни на г-н Борисов е , че той се занимава с конкретни неща - ходи по магистралите. Вие ще кажете "А бе работа ли е на министър-председател да ходи по магистралите". Да, това му е работа. 

Това каза пред Би Ти Ви Марин Марковски, адвокат на Бойко Борисов по т.нар. дело "Ало, Ваньо". Така той отговори на въпрос работа ли е на премиера да се мести по какъвто и да е начин в една проверка на служители от митниците.

За пореден път Марковски защити Борисов по обвиненията, че е разпоредил на Ваньо Танов, тогава шеф на митниците, да спре проверка в склад на бизнесмена Михаил Михов, известен като Мишо Бирата. Той повтори тезата, че към момента на прословутия разговор между Танов и Борисов е имало решение на съда, че складът е можел да работи.

"Експертизата установи, че има такива разговори. Те не са автентични изцяло. Ваньо Танов е бил обект на редовно подслушване. Не се знае какви са съображенията на МВР за това подслушване и не е ясно кой е изнесъл записите", каза още Марковски. Според него прокуратурата е прекратила разследването на 30 юли, няколко дни преди Танов да бъде назначен за шеф на митниците от служебното правителство, защото тогава си е свършила работата. "Разпитите на Борисов от следователите не бяха галене с перце", каза Марковски.