Белгийски бизнесмен, нает от един от най-богатите хора в Русия, намери смъртта си, след като падна от деветия етаж на сграда точно срещу Кремъл, съобщават руските медии.

Бруно Чарлс де Куман, вицепрезидент по изследователската дейност и развитието в "Новолипетския металургичен комбинат", собственост на руския олигарх Владимир Лисин, беше намерен мъртъв в сряда пред историческа сграда в самия център на Москва. Той е паднал от 12-етажен блок, известен като "Дом на Набережной", който се намира от другата страна на Москва река, точно срещу Кремъл, там през 30-те години на 20 век се заделват избранници на режима, сред тях Сталин извършва и масова чистка.

Полицията не разглежда случилото се като криминален случай, а като фатален инцидент, съобщили източници от разследващите органи пред ТАСС. От металургичния гигант потвърдиха за смъртта на Куман, но отказаха коментар "по детайлите около трагедията преди да бъдат изяснени всички обстоятелства".

В руските социални медии веднага се появиха съмнения и коментари дали смъртта на белгиеца е нещастен случай като напомниха за множество случаи в историята на страната, при които неудобни политици, журналисти и бизнесмени "случайно" намират смъртта си.

Според "Форбс" Владимир Лисин е един от най-богатите и влиятелни руски олигарси. Компанията му има 2500 служители в Европа, 1000 от тях са в Белгия. Лисин е обявен за най-богатият руснак за 2018 г. според изданието, като общо състоянието му се оценява на над 19 млрд. долара.