НФСБ втори ден заседава, за да реши какво е бъдещето на партията в управлението. Разширеният състав на Националния изпълнителен съвет на партията на вицепремиера Валери Симеонов се събра снощи в Слънчев бряг, след като предния ден лидерът разкритикува решението на премиера Бойко Борисов и трите министерски оставки, които не са били съгласувани в рамките на управляващата коалиция (ГЕРБ -Обединени патриоти). Негови съпартийци обаче смятат, че действителната причина за острата му реакция е прокурорската атака срещу бизнесмена Ветко Арабаджиев, с когото са в тесни връзки.

Заседанието в събота е продължило до много късно вечерта. Днес разговорите в партията продължават, разказаха неофициално партийци. Решение се очаква следобед, а утре се очаква управляващите да обсъждат имена на нови министри на местата на Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски. 

 

Според бургаския сайт "Флагман" настроенията в НФСБ са разнопосочни. Част от партийците смятат, че формацията трябва да остане във властта, за да се противодейства на БСП, ДПС и извънпарламентарната опозиция, а друга част са по-скоро за излизане в опозиция и показване на твърдост и принципи.

Очаква се решението на НФСБ да е придружено с начина, по който е преминало гласуването в партията.