Комисията за финансов надзор (КФН) e уведомила фалиралата "Застрахователна компания Олимпик - клон България" да плати на служителите си, на доставчиците и на консултантите си.

Решението на финансовия регулатор ЗК "Олимпик" да се разплати с контрагентите си за периода юни-юли 2018 г. е публикувано на 31 август. Регистрираната в Кипър ЗК "Олимпик", която действа в България от 2009 г., фалира, а над 250 000 автомобила се оказаха без здължителната застраховка "Гражданска отговорност" и собствениците им трябваше да сключват повторно нова.

Заради случая с "Олимпик" оставка подаде заместник-председателят на КФН Ралица Агайн.

Клиентите на "Олимпик" могат да подадат заявление за изплащане на предварително прекратените полици по пощата. В сайта на компанията са публикувани заявленията, които се попълват и изпращат до седалището на компанията у нас - гр. София, бул. "Гоце Делчев" № 142 -142А.

Друг начин да се предяви искането е в петте ликвидационни центъра - в София, Варна, Бургас, Пловдив и Стара Загора. Връщането на средствата ще стане след обявяване на дружеството в несъстоятелност от кипърския съд, като делото е насрочено за средата на септември.

След това започва да се изготвя списък на кредиторите на дружеството, в които влизат и българските граждани, на които компанията дължи общо 9.3 млн. лева по прекратените полици.