"На мястото на Борисов аз бих сменил абсолютно всички министри, защото нито един от тях не стана да каже, че декларацията на НФСБ е клеветническа и тенденциозна."

Това заяви в ефирът на Нова ТВ лидерът на "Атака" и председател на "Обединените патриоти" в парламента Волен Сидеров. Той визира обвиненията на партията на Валери Симеонов, че Борисов управлява еднолично и не е правилно да иска оставки на министри, без да се е консултирал с коалиционните си партньори.

"По оставките нямаме единна позиция. Каракачанов и Симеонов смятат, че и тримата министри не трябва да подават оставки. Аз смятам, че това е преценка на премиера и има повече информация кого да смени. Ние ще му се доверим. Никой не защити собственото си място в правителството”, каза още лидерът на "Атака".

Според него няма нужда Борисов да се консултира за всяка промяна в неговата квота. И повтори тезата за "капитанът на отбора", която и самият вътрешен министър Валентин Радев изказа в парламента тази седмица.

"Живеем в едно махленско дребнотемие. В Европа стават генерални промени. За първи път пристига представител на Белия дом и казва, че иска да обедини националистическите партии. Термин, който беше табу до преди няколко години. Той казва, че национализмът е бъдещето на Европа. Всичко това минава край ушите ни все едно го няма", каза още Сидеров.

И заяви, че трябва да се обърне внимание на по-важните въпроси като икономиката, доходите, енергийните проекти и миграцията.