Новият политик Николай Бареков ще разчита за финасирането на предизборната си кампания на волни пожертвувания, а партньорите им в коалицията от партия "Лидер" ще помагат със средства от държавната субсидия и членски внос. Това стана ясно от сутрешната медийна изява на бившия тв водещ. Той гостува на БНТ в компанията на председателя на "Лидер" Кънчо Филипов.

Водещата на сутрешния блок Аделина Радева попита гостите си дали знаят най-краткия актуален виц в момента и им го каза: "България без спонсора". Бареков и новият му партньор, заместил ВМРО в коалиционната сглобка обаче бяха миролюбиво настроени и запазиха хладнокръвие.

Няма да имаме проблем за финансиране на участието ни на изборите. Одитите ни са в Сметната палата. Вече имаме опит - явявали сме се 4-5 пъти на избори, обясни Филипов, чиято формация бе създадена от бизнесмена Христо Ковачки.

Бареков пък допълни, че "България без цензура" ще продължи да разчита на дарения.

Той покани медиите да присъстват на агитацията, която ще проведе при миньорите у нас.

Те ще гласуват за мен по съвест, каза евродепутатът.

Бареков също така се закани и да вкара 40-50 народни представители в 43-ия парламент. После с математическа точност посочи и разпределението на местата за останалите политически сили. Според лидера на "Цензурата" било абсурд ГЕРБ да вземат 160 депутати. БСП щяла да се задоволи с 50 места.

"Реформаторите" я влязят, я не влязат - при тях е разпад, показа социологически познания Бареков.

Новият политик уточни, че партията му ще е твърдо в центъра и че е готова да си партнира с всички партии. Само с ДПС партньорство след изборите било напълно невъзможно.

Ние ще сме партия на работещата класа, не на работническата, каза още Бареков, който наскоро афишира амбиции след вота на 5 октомври да седне на стола на служебния премиер Георги Близнашки.