Поредно странно назначение получи Диего Марадона това лято. Аржентинецът бе представен като старши треньор на закъсалия втородивизионен мексикански тим "Дорадос" (Синалоа).

Дон Диего бе представен на пресконференция, а след това направи и първа тренировка с новия си отбор, който от началото на сезона има по три загуби и равенства.

През юни Марадона се раздели с тима си "Ал Фуджара", след като не успя да го вкара в елита на ОАЕ. След Световното той изненада футболния свят, като подписа 3-годишен договор като президент на беларуския "Динамо" (Брест).

Величието поживя в страната и се позабавлява с хитовите ресторанти и нощни заведения, но бързо му омръзна и от известно време не се е вясвал в Беларус.

Марадона е на 57 г. В треньорската си кариера той няма значим успех. Много популярен е в Мексико, където през 1986 г. стана световен шампион с капитанската лента на Аржентина.

Световните агенции отбелязват, че легендата се оказва на място, което се владее от федерацията "Синалоа" в битката на наркокартелите в Мексико. Начело на "Синалоа" е семейството на Хоакин Гусман - Ел Чапо, който през миналата година бе екстрадиран в САЩ, където очаква процес.