Американският предприемач, филантроп и шеф на корпорация Salesforce Марк Бениофф купи списание "Тайм" за 190 милиона долара, съобщи Си Ен Ен.

"Семейство Бениоф е купило Тайм" като семейна инвестиция", заявил пред журналистите главният редактор на списанието Едуард Фелсентал.

И добавил:

"Независимо, че Марк и съпругата му Лин няма да се занимават конкретно с нашия бизнес, ръководството счита, че ще сме големи късметлии, ако използваме техните напътствия и наставничество по пътя към обновлението на компанията".

Най-вероятно сделката ще бъде приключена през следващите 30 дни, съобщиха от "Мередит".

Марк Бениофф е 246 в списъка на Блумбърг на милиардерите.

"Както почти всички знаят, "Тайм" е съкровище на нашата история и култура", изтъкна Марк в имейл до CNN в неделя вечер. "Ние изпитваме дълбоко уважение към тяхната организация и сме горди, че сега притежаваме "Тайм" като част от инвестиционното портфолио на семейното ни влияние."

И още:

"Силата на "Тайм" винаги е била в уникалните му истории, разказващи за хората и проблемите, които засягат всички ни и свързват всички ни. Лин и аз няма да имаме никаква оперативна отговорност за списанието, а само ще сме в ролята на настойници на тази историческа и иконична марка."