Общинският съветник в София от ВМРО Карлос Контрера е изритал багажа на възрастна бездомна жена по стълбите на метрото. За това съобщиха две очевидки на случката, които са подали и жалба в полицията. При скандала между тримата се е стигнало до сблъсъци и до появата на полицаи. Самият Контрера не отрича частта с багажа, но твърди, че е обект на "злостна кампания" от "един джендър активист, защитаващ ЛГБТИ доктрината", пуснал "една нелепа история, за да маскари". Контрера визира едно от момичетата, защитили възрастната жена.

Свидетели

Ивелина Пламенова и Ирина Кръстева разговарят в метрото при станция "Сердика" в петък вечерта около 20,30 часа. Ето какво разказват те тогава чрез фейсбук профила на Пламенова:

"Карлос Контрера (общински съветник от ВМРО) супер пиян рита багажа на възрастна жена в метрото, понеже било забранено да го оставя на стълбите. А тя го остави за по-малко от 5 минути и търсеше кой да й помогне да го качи. Целият й багаж се разпиля. В момента се чака патрулка пред "Сердика". Моля, споделете делата на народните ни представители."

Днес двете участваха в сутрешния блок на Нова тв като пак настояха, че Контрера е бил във видимо нетрезво състояние. 

"Той се държеше доста нагло, което е непристойно за някой, още повече общински съветник. Каза, че този багаж пречи на движението", разказа Ивелина Пламенова.

"Започна да рита багажа на жената. Питах го кой е. Той ме хвана подмишница и ми каза, че сега ще ми каже кой е и започна да ме влачи до билетния център. Беше много високомерен", допълни Ирина Кръстева. 

След това физическо съприкосновение Ирина помолила жената от билетната каса да се обади на спешния телефон 112. Дошли полицаи от 3-то РПУ. По думите на двете жени униформените "също били възмутени" от поведението на общинския съветник. Казали му: "Момче, извини се на жената." Арестувани не е имало, но на следващия ден Ирина и Ивелина заедно с потърпевшата бездомна жена подали официално жалба в 3-то РПУ.

"Тези хора са просяци благодарение на държавата. Работили са, били са адекватни", посочи в заключение Кръстева. 

По думите на Пламенова в началото не е разпознала Контрера като представител на местния парламент. 

Опровержение

Самият Контрера не желае да коментира пред медии. Но коментира в един от фейсбук профилите си (има повече от един, защото често е докладван пред администраторите и профилите му са замразени). Според Контрера той е станал обект на злонамерена "джендър" атака, визирайки снимки на Пламенова, която подкрепя на протест приемането на Истанбулската конвенция. Той не отрича, че е изритал багажа на жената, но и твърди, че е бил нападнат от Ирина Кръстева, а не обратното.

"Едва ли не гей активисти го преследват, за да му направят нещо - изместват фокуса. Няма никаква връзка между активизма и неговото поведение", коментира Пламенова по този повод.