Министър-председателят Бойко Борисов е внесъл днес в Народното събрание три отделни проекта за персонални промени в Министерски съвет, включително и тази за избор на Младен Маринов.

Това става ясно от проектопрограмата на Народното събрание, която предстои да бъде гласувана на заседанието в сряда.

Очаква се депутатите да разгледат предложението като първа точка на пленарното заседание в четвъртък, пише "Фокус", макар че засега точките са подредени в друг ред.

С проектите се предлага Народното събрание да освободи Николай Нанков като министър на регионалното развитие и благоустройството и да избере Петя Аврамова за поста, да освободи Ивайло Московски като министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията и да избере Росен Желязков за транспортен министър и да освободи Валентин Радев като министър на вътрешните работи и на негово място да избере Младен Маринов (пълния текст на предложението може да видите тук).

По-рано днес от ГЕРБ - в лицето на Цветан Цветанов, заявиха за пореден път, че ще чакат президента Румен Радев да подпише освобождаването на Маринов като жест на добра воля - не че не могат и да го изберат за министър при тези условия. Иначе в четвъртък щели да гласуват само другите двама министри, "около които няма казус".