Предизборното говорене набира сили като един от ярките примери е лидерът на ББЦ Николай Бареков и компания. Според най-новите прозрения на Бареков от Разлог е, че България няма да има правителство без неговата формация. Изчисленията му: според социологическите проучвания в следващия парламент влизали ГЕРБ, БСП, ДПС и ББЦ.  Досега почти всички социологически агенции отреждат място на Реформаторския блок в НС, което новият политик пропуска. Като се абстрахираме от невярната предпоставка, дори и при допускане за четири партии, той стига до озадачаващи изводи:

 "Това означава, че без нас няма как да бъде нареден бъдещият кабинет. Не зная как си го представя Бойко Борисов, че ще вземе 120 места, да дойде и да види нашите пълни зали", обявил той.
И още: "ГЕРБ няма да се върне на власт, а ДПС няма да раздава порциите. Това е големият проблем за тях. Само кураж. Партията е в сериозна кондиция", обърнал се към хората Бареков.
 

Още някои от крилатите фрази на новия политик, цитирани от пресцентъра на ББЦ:

Ние искаме работни места. Но за да се съживи българската държава, в икономиката и в живота ни трябва да има реформи. Гладен народ магистрали няма да строи. Първо ще трябва да бъде нахранен.

Не е възможно в Разлог и на Слънчев бряг, туристите да ядат унгарско мляко, а не българско. 

Аферата в Костинброд беше много сериозна, каза Бареков. Разкритието, че са надпечатани 450 хиляди бюлетини съвсем не е всичко, защото още толкова изборни книжа вече са били поели своя път. Това се е случило преди прокуратурата да влезе и да започне проверката. Намерението е било тези бюлетини да бъдат вкарани в урните от името на хората, които не са гласували.

Вчера Борисов направи поредния грабеж. За фирма "Академика" бяха гласувани 40 млн. лв. за ремонт на Двореца – това е половината от цената на Арена Армеец. И същите тези хора сега говорят, че ние се изказваме популистки, като казваме, че за майките и децата може да има безплатно лечение", каза Бареков.
 

Борисов отрече слуховете, че Любен Татарски (депутат от ГЕРБ в предишния парламент-б.р.) ще се присъединява към ББЦ. "Не съм го виждал на живо, нито го познавам. Той е политически номад и не е добро качество това, че е приближен до Цветелина Бориславова. Това е достатъчно, за да не искам познанство с този човек" категоричен е Бареков.