Европейският първенец "Реал" (Мадрид) изненадващо загуби с 0:1 като гост на ЦСКА (Москва) в мач от група G на Шампионската лига. Влашич реализира единствения гол още във 2-ата минута. В добавеното време вратарят на домакините и руски национал Игор Акинфеев получи два жълти и червен картон за остър спор със съдията.

"Белите" започнаха двубоя без някои титуляри, като например Тибо Куртоа, Марсело, Серхио Рамос, Лука Модрич, Иско, Гарет Бейл... Някои от тях влязоха като смени и "Реал" направи куп пропуски, удари три греди, но в крайна сметка отстъпи.

Това е трети пореден мач за "лос меренгес" без отбелязан гол, което няма как да не кара феновете на клуба да се запитат дали пък Флорентино Перес не се раздели прекалено лесно с Кристиано Роналдо.

Любопитно е, че само за няколко месеца Москва отново донесе нещастие на испанския футбол. На осминафинал на Световното националният тим отстъпи с дузпи на Русия. Тогава в "Ла Роха" имаше играчи на "Реал", а в Сборная - на ЦСКА, начело с Акинфеев, който спаси две дузпи.

Испания тогава трябваше да бъде водена от треньора Юлен Лопетеги, уволнен дни преди откриването заради това, че стана треньор на "Реал".  

В другия мач от групата "Рома" разгроми с 5:0 "Виктория" (Пилзен). Хеттрик реализира Един Джеко, а цял мач за чешкия тим игра бившият футболист на "Левски" Роман Прохазка, който дебютира в Шампионската лига.

Като изненада може би се приема и равенството 1:1 между "Байерн" (Мюнхен) и "Аякс" в гр. Е. Матс Хумелс даде преднина на баварците още в 4-ата минута, но в 22-ата Нусаир Мазрауи изравни. Холандският тим съжалява повече за изпуснатата победа заради пропуски и греда след свободен удар.

"Бенфика" поведе с 2:0 на АЕК в Атина с голове в началото на срещата, но за десетина минути в средата на втората част гърците изравниха. Все пак Алфа Семедо в 74-ата осигури трите точки за "орлите" - 3:2.

В гр. F "Манчестър Сити" и тази вечер не убеди, че ще спори за титлата. Тимът падна в първия двубой у дома, а във втория тест трябваше да прави обрат на терена на "Хофенхайм" 2:1 след 1:0 за германците.

Белфоди изведе домакинете още "от съблекалнята", но Сити бързо върна попадението чрез Серхио Агуеро в 8-ата. Давид Силва вкара в 87-ата, така скъпата селекция на английския шампион избегна нов провал. Все пак "гражданите" си заслужиха победата.

"Олимпик" (Лион) пък трябваше да прави обрат срещу "Шахтьор" (Донецк) у дома 2:2 от 0:2. Бившият футболист на ЦСКА Жуниор Мораес бе точен в 44-ата и 55-ата минута за украинците, но Муса Дембеле и Лео Дюбоа осигуриха поне точка на лионци в 70-ата и 72-ата.

В група H "Ювентус" разби с 3:0 швейцарският "Йънг Бойс", а хеттрик реализира Паоло Дибала. Кристиано Роналдо гледаше от трибуните, тъй като изтърпява наказание. В следващия рунд Кристиано ще може да играе срещу бившия си отбор "Манчестър Юнайтед", който и днес изигра слаб мач за 0:0 срещу "Валенсия".

"Червените дяволи" не заслужиха нищо повече от точка. Така, както отборът изглежда, не се вижда как Жозе Моуриньо ще запази поста си. Някогашният властелин бе освиркан на "Олд Трафорд", а по трибуните имаше и много празни места. 

Вижте резултатите и класирания:

Група E

АЕК (Атина) - "Бенфика" 2:3

"Байерн" (Мюнхен) - "Аякс" 1:1

Класиране: 1. "Аякс" 4:1, 4 точки; 2. "Байерн" 3:1, 4 т.; 3. "Бенфика" 3:4, 3 т.; 4. АЕК 2:6, 0 т.

Група F

Хофенхайм" - "Манчестър Сити" 1:2

"Олимпик" (Лион) - "Шахтьор" (Донецк) 2:2

Класиране: 1. "Олимпик" 4:3, 4 точки; 2. "Манчестър Сити" 3:3, 3 т.; 3. "Шахтьор" 4:4, 2 т.; 4. "Хофенхайм" 3:4, 1 т.

Група G

ЦСКА (Москва) - "Реал" (Мадрид) 1:0

"Рома" - "Виктория" (Пилзен) 5:0

Класиране: 1. ЦСКА (Москва) 2:1, 4 точки; 2. "Рома" 5:3, 3 т.; 3. "Реал" 3:1, 3 т.; 4. "Виктория" 2:7, 1 т.

Група Н

"Ювентус" - "Йънг Бойс" 3:0

"Манчестър Юнайтед" - "Валенсия" 0:0

Класиране: 1. "Ювентус" 5:0, 6 точки; 2. "Манчестър Юнайтед" 3:0, 4 т.; 3. "Валенсия" 0:2, 1 т.; 4. "Йънг Бойс" 0:6, 0 т.