Проточилият се ремонт на центъра на София и особено на ул. "Граф Игнатиев", който още преди завършването си изглежда повече от проблематичен, разбуни социалните мрежи.

Освен масовото възмущение, сравнението с други европейски градове, недоволството от работата на кмета на столицата Йорданка Фандъкова, много от гражданите реагират с ирония на поредния ремонт, който се оказва несполучлив, но за сметка на това скъп и разточителен. Преди европредседателството усиленото реновиране около НДК завърши с надигащи се плочки, малко след като те бяха поставени.

Но аргументите на Фандъкова са сериозни - че не може да следи за поставянето на всяка плочка и "че не може да гарантира, че някой няма да я постави накриво" и че при некачествена работа фирмите извършители понасят неустойки.

Промяната на емблематичната за столицата "Граф Игнатиев" се оказа свърхчувствителна тема. Зле поставени плочки, трамвайни релси, настилка пред църквата "Св. Седмочисленици", която мнозина оприличиха на тази пред тоалетните на НДК - критиките са огромни. Ето и малко по-развеселен поглед към ситуацията. HUBAVOE - новият актуален хаштаг.

Истината за ремонта, разкрита в скандално видео:

Скандално видео разкрива истината за ремонта на плочките на ул. "Граф Игнатиев".

"Махнете тая църкваа, загрозява..."

Самотен гълъб, починал от мъка при вида на плочките пред църквата "Св. Седмочисленици" (тема с вариации):

и даже видео.

“ЧИЯ Е ГРЕШКАТА?” 

Историята винаги може да изглежда и като индийски сериал.

"В този епизод на “#HUBAVOE пред Тадж Махал” всички се събират да видят новата скъпоструваща настилка, която ще облагороди града. Всички са в потрес при вида на болен гълъб софиянец, който не може да преживее ремонта.

Episode directors: Буда, Ivan Chervenkov и Letiashtata Kozzila Erato", е едно от актуалните предложения.

 

 

 
Кой как ползва Онези плочки
- като в електронна игра

- за облекчаване на физиологични нужди

Нищо общо с другите градове в Европа
Сравнението с други градове извън България е неизбежно и то не е в наша полза.

но с... Димитровград - да 

Става за "Музей на света" 

Ето и предложението на бившия депутат Мартин Димитров:

Градинката пред "Св. Седмочисленици" е най-естествен хабитат за "Музей на света", с. Ново село. И двете съоръжения са изпълнени с идентично внимание към детайла, с отношение към Бог и с разбиране към Човека. Не мисля, че след този ремонт ние - най-малкото като граждани - можем да допуснем развитието на човешката цивилизация да седи в някакво село. При положение че сме създали естетически плацдарм, напълно достоен за подобно мащабно изложение. Предлагам преместване.