Американският рапър и продуцент Кание Уест, който е привърженик на президента на САЩ Доналд Тръмп, се срещна с държавния глава в Белия дом, предадоха световните агенции.

Срещата се предаваше на живо в ефира на телевизионния канал Ем Ес Ен Би Си. Уест пристигна с червена шапка с лозунга на Тръмп "Да направим Америка отново велика". Той поясни пред журналистите, че тази шапка му дава сили. Рапърът разказа, че лозунгът го е привлякъл още от времето на предизборната кампания.

"В тази шапка има нещо, което когато я сложа, се чувствам като Супермен", довери Уест.

Заедно с Уест на срещата присъстваха дъщерята на президента Иванка Тръмп и неговият зет и съветник, Джаред Къшнър.

Доналд с дъщеря си Иванка в Белия дом.

Музикантът обсъди с американския лидер как се възстановява промишлеността на Америка, реформата на затворите и мерките за борба с бандитизма и с престъпленията, свързани с насилие.

В един момент Уест стана от масата и се запъти към президента с думите "Обичам го този човек, нека да го прегърна!". В отговор президентът му стисна ръката.

Уест е считан за един от най-популярните рап изпълнители в САЩ. Той е носител на 21 награди "Грами", като държи един от рекордите по броя на спечелените статуетки с грамофончета, припомнят агенциите. 

Само преди няколко дни най-популярната американска певица Тейлър Суйфт "пристана" на демократите.