Article_top

Кой е най-големият борец срещу опасното джендърство у нас напоследък? Един човек винаги бди и алармира дори и за най-малките симптоми, че страшната идеология се опитва да пробие и да разврати българските умове. Той не е спокоен, въпреки че "здравите сили" победиха и отхвърлиха Истанбулската конвенция.

Тази си дейност той извършва като председател на неправителствена организация БОРД.

Но има и друго занятие, съвсем в рамките на управлението на страната - като директор на Дирекция "Връзки с обществеността" на Министерството на отбраната, той е държавен служител.

Александър Урумов вероятно громи джендърството в свободното си време, докато не е работа - както например депутатът от БСП Таско Ерменков пишеше статуси във фейсбук за Крим или отровената софийска вода, докато е "по къси гащи".

Тази вероятност обаче някак не беше оценена от Софийския университет, който вчера излезе с остра позиция, срещу негови писания.

"Приятели,
това е ментално болестно състояние!

Целенасочено тровят умовете и сърцата на децата ни още от детски градини, училища и университети!

Лесбийки ги учат да пишат хомо-писма в Англия, лесбийки ги учат на съзнание за зло в България!

Ето това е истината!
И тази истина трябва да се знае!

Ето това е конспектът на курса "Политики на идентичността и различието" на Факултета по славянски филологии в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Какъв е конспектът на този курс?", е написал Урумов с тон, който трудно може да бъде определен като обективен.

"Свободата е върховна ценност, защитата на свободата – върховен дълг", напомнят от Алма матер. Текстът, срещу който реагираха от най-авторитетното висше училище в България, е публикуван на 3 октомври във фейсбук страницата на Урумов и препечатан със съкращения в "Труд" на следващия ден. В него директорът на Дирекция "Връзки с обществеността" на МО громи програмата на лекционния курс в СУ "Политика на идентичността и различието", който се води от проф. Миглена Николчина във Факултута по славянски филологии. 

"С подигравателен и агресивен език текстът внушава, че курсът е посветен на пропагандиране на хомосексуализъм, феминизъм и глобализация. Това разбира се не съответства на истината, тъй като специалностите, магистърските програми и курсовете в Софийския университет имат академичен, а не пропаганден характер и тяхната обективност и балансираност се гарантира от преминаването през редица академични процедури – разглеждане на Катедрен съвет, на Факултетен съвет и от общоуниверситетска Учебна комисия и приемане от Академичния съвет като част от съответните учебен план и учебни програми", пише в позицията на университета.

В нея се казва още, че внушенията на Урумов за пропагандиране на хомосексуализъм и феминизъм на студентите са неверни, защото "в курса се представят мненията и на защитниците, и на противниците на остро дискусионните въпроси, поставени в хуманитарните и обществените науки през последните десетилетия".

"Следователно текстът на Урумов е насочен не срещу някакво едностранчиво разглеждане на тези теми, а срещу самото им обсъждане, не срещу пропагандиране на някакви вредни идеи, а срещу възможността изобщо да се допускат занимания с идеи, които Урумов не одобрява", смятат от Алма матер.

"Наред с хулиганските обиди текстът съдържа и явната заплаха на Урумов "да земе едно дЪрво", ако академичната общност у нас и по света си позволява дори да обсъжда теми, които не му харесват", пише в позицията на университета. От висшето училище виждат в писанията на Урумов "явна агресия срещу академичната свобода и свободата на изследванията, залегнали в основата на самата идея на университетите при възникването им преди 700 години".

"Затова е непонятно как вестник „Труд“ може да публикува агресивните нападки срещу тези свободи, които утре ще се насочат и срещу свободата на словото в медиите. Неразбираемо е и как е възможно в едно българско министерство за връзките с обществеността да отговаря човек, който отправя заплахи срещу инакомислещите и свободата на мисълта и на словото", смятат от Софийския университет.

От висшето училище декларират, че няма да допуснат "нарушаване на академичната свобода и на свободата на изследване и преподаване" и ще продължат да отстояват "свободата на мисълта и словото".

"Вярваме, че българското общество приема свободата за върховна ценност и ще подкрепи всяка институция, срещу която противниците на свободата насочат своята агресия и заплахи", завършва позицията.

Фейсбук страницата на Александър Урумов показва, че това не е единична спонтанна реакция срещу програмата на курс в СУ. Битката с джендърството е постоянна, като той периодично пише и до различни институции и най-вече министерства, за да задава въпроси по теми, които са го възмутили и в които прозира, че дебне заплаха от джендъризация. Постовете срещу Истанбулската конвенция, нейните застъпници и Сорос, разбира се, се редуват от цитати с религиозно съдържание.

Урумов освен държавен служител е и председател на "Българската организация на родителите и децата – БОРД". И драматург - както често го представят, докато пише гневни статии в избрани медии.

Сред последните му активности, придружени с писмо до министъра на образованието Красимир Вълчев, е битката с учебник по биология за 9-и клас.

"Както знаете, в този джендър учебник се съдържа скандалният текст, според който "Сексуалната идентичност се формира в зряла възраст" - едно безумно джендър твърдение, непочиващо на никакви научни или емпирични доказателства", пише Урумов.

"Твърдението, че сексуалната ИДЕНТИЧНОСТ се формира в зряла възраст, тоест, че полът е социална роля, а не е биологично определен факт е смисловото ядро на джендър-идеологията, станала скандално известна у нас покрай нелепите опити на редица държавни институции за налагане на Истанбулската конвенция", пише той в писмото на просветния министър.

От негови постове във фейсбук става ясно и че организацията му БОРД започва "юридически консултации за завеждане на колективен иск срещу институциите и лицата, допуснали отпечатването, разпространението и включването на тези текстове в учебните планове".

Но Урумов не спира дотук. По-рано този месец той от името на БОРД е пратил писмо и до министъра на правосъдието Цецка Цачева. Интересува се например: 

"В контекста на посоченото решение на Конституционния съд, как оценявате изразената позиция на ръководената в момента от Вас институция Министерство на правосъдието, споредкоято „Конвенцията изцяло съответства на Конституцията“?"

"Вие водите ада след себе си"

Ето и още някои от избраните мисли и послания на Александър Урумов

- громене на защитниците на Истанбулската конвенция

" Жендераст.
Предложение-синоним на древногръцката дума за мека китка, дето блокират за нея:-)

Сега чакаме да видим дали тая дума я лови блокиране от жендерастите.

Жендераст."

- громене на соросоидите, които "водят ада със себе си"

"По този повод - соросоидите да не си мислят, че под булото на борбата с корупцията ще се появят като спасители на нацията. 
Ще се погрижим това да не им се получи, както не им се получи с ИК.
Чухте ли, соросоидите? Джендърите - чухте ли?

Корупцията убива по магистралите, корупцията се присмива от плочките в София, корупцията източва средствата за образование, корупцията печата джендър-учебници с помощта на вашия любим престъпник Сорос.

Но не вие сте решението на проблема.

Вие сте част от проблема. Вие сте основният генератор на заболяването, вие сте центърът на гангрената.

Защото ако корупцията у нас краде от националната държава, от нас и от децата ни - вие, соросоидите, искате да откраднете националната държава. И децата ни. И бъдещето ни. И семейството от мъж и жена. И всяка, все още останала, нормалност.

Вие водите ада след себе си.

Вие - зловещите прислужници на дяволопоклонника Сорос - бащата на джендъризма, първосвещеникът на църквата на всички ереси."

Доста агресивен тон и послания, насаждащи омраза - отправени от човек, който се заявява като страстен следовник на Библията и ревностен християнин. Но изглежда тръгнал на кръстоносен поход срещу хората с различно от неговото мнение.

Ето и едно от последните му послания, което звучи като манифест:

Много грешна преценка имат за България.

Точно местните папагали са ги подвели - стипендиантите:-) на Сорос в медии и университети. Няма да има проблеми с ИК, така са им казали.

Понеже досега наистина не е имало проблеми.

Само че Сорос вече има проблеми в България!

Ние сме проблемите на Сорос в България!

Джендъри, свиквайте да отстъпвате.
Защото ще ви върнем там, откъдето изпълзяхте!

Лека нощ!:-)

Кой е Александър Урумов

Той отговаря за връзките с обществеността в Министерството на отбраната за втори път. Преди това беше началник на направление "Информация и връзки с обществеността" в периода 1997-2001 г. по време на кабинета Костов (СДС).

Между 2006 г. и 2014 г. застана начело на звеното "Връзки с обществеността" на Българската народна банка, когато неин управител беше Иван Искров. По време на кризата с КТБ Урумов бранеше позицията на Искров.

Толкова усърдно, че етичната комисия на Българското дружество за връзки с обществеността излезе с препоръка той да спазва Етичния кодекс на PR специалистите. Поводът бе решение на Урумов да допуска само избрани от него медии и журналисти на пресконференция, организирана от БНБ на 11 юли 2014 г. при обявяването на резултатите от проверката на КТБ.

Урумов освен това е и български творец, драматург, автор на пиеса, поставена на сцената на Театъра на българската армия.

Той е автор на няколко книги, включително на религиозно-политическа тематика.

През 2002 г. издава първата си книга „Исус Христос – власт и политика“ (написано с едно "и", б.р.), в която анализира Иисус от Назарет като политически фактор в древна Юдея. През 2009 г. излиза сборникът с разкази под заглавие „Приказки в края на времето“ (награден в Националния конкурс за дебютна литература „Южна пролет“ – Хасково).  През 2010 г. Александър Урумов дебютира като драматург с моноспектакъла „Лалугер“, който получава ласкави отзиви от публика и критика и се превръща в едно от най-гледаните представления за сезона. През 2011 г. драматургичният текст на „Лалугер“ получава престижната номинация за „Аскеер“ за постижения в театралното изкуство. 

През 2013 г. излиза книгата с къси разкази „Тиква! Ботаника на чувствата”. Има още няколко произведения.

През 2009 г. Комисията по досиетата освети Александър Урумов като сътрудник на бившата "Държавна сигурност". Той е вербуван от Трето управление на ДС (военното контраразузнаване) през 1988 г. под псевдонима "АБЕЛ" (на името на един от най-известните съветски нелегали Рудолф Абел, б.а.). Според сайта desebg.com досието на Урумов е унищожено през 1990 г. при тайното прочистване на архива на ДС от БКП и Държавна сигурност.

Александър Урумов бе член на Централната избирателна комисия за произвеждане на избори за членове на Европейския парламент у нас през 2009 г., както и член на ЦИК за произвеждане на избори за народни представители през 2009 г.

 

Кой е най-големият борец срещу опасното джендърство у нас напоследък? Един човек винаги бди и алармира дори и за най-малките симптоми, че страшната идеология се опитва да пробие и да разврати българските умове. Той не е спокоен, въпреки че "здравите сили" победиха и отхвърлиха Истанбулската конвенция.

Тази си дейност той извършва като председател на неправителствена организация БОРД.

Но има и друго занятие, съвсем в рамките на управлението на страната - като директор на Дирекция "Връзки с обществеността" на Министерството на отбраната, той е държавен служител.

Александър Урумов вероятно громи джендърството в свободното си време, докато не е работа - както например депутатът от БСП Таско Ерменков пишеше статуси във фейсбук за Крим или отровената софийска вода, докато е "по къси гащи".

Тази вероятност обаче някак не беше оценена от Софийския университет, който вчера излезе с остра позиция, срещу негови писания.

"Приятели,
това е ментално болестно състояние!

Целенасочено тровят умовете и сърцата на децата ни още от детски градини, училища и университети!

Лесбийки ги учат да пишат хомо-писма в Англия, лесбийки ги учат на съзнание за зло в България!

Ето това е истината!
И тази истина трябва да се знае!

Ето това е конспектът на курса "Политики на идентичността и различието" на Факултета по славянски филологии в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Какъв е конспектът на този курс?", е написал Урумов с тон, който трудно може да бъде определен като обективен.

"Свободата е върховна ценност, защитата на свободата – върховен дълг", напомнят от Алма матер. Текстът, срещу който реагираха от най-авторитетното висше училище в България, е публикуван на 3 октомври във фейсбук страницата на Урумов и препечатан със съкращения в "Труд" на следващия ден. В него директорът на Дирекция "Връзки с обществеността" на МО громи програмата на лекционния курс в СУ "Политика на идентичността и различието", който се води от проф. Миглена Николчина във Факултута по славянски филологии. 

"С подигравателен и агресивен език текстът внушава, че курсът е посветен на пропагандиране на хомосексуализъм, феминизъм и глобализация. Това разбира се не съответства на истината, тъй като специалностите, магистърските програми и курсовете в Софийския университет имат академичен, а не пропаганден характер и тяхната обективност и балансираност се гарантира от преминаването през редица академични процедури – разглеждане на Катедрен съвет, на Факултетен съвет и от общоуниверситетска Учебна комисия и приемане от Академичния съвет като част от съответните учебен план и учебни програми", пише в позицията на университета.

В нея се казва още, че внушенията на Урумов за пропагандиране на хомосексуализъм и феминизъм на студентите са неверни, защото "в курса се представят мненията и на защитниците, и на противниците на остро дискусионните въпроси, поставени в хуманитарните и обществените науки през последните десетилетия".

"Следователно текстът на Урумов е насочен не срещу някакво едностранчиво разглеждане на тези теми, а срещу самото им обсъждане, не срещу пропагандиране на някакви вредни идеи, а срещу възможността изобщо да се допускат занимания с идеи, които Урумов не одобрява", смятат от Алма матер.

"Наред с хулиганските обиди текстът съдържа и явната заплаха на Урумов "да земе едно дЪрво", ако академичната общност у нас и по света си позволява дори да обсъжда теми, които не му харесват", пише в позицията на университета. От висшето училище виждат в писанията на Урумов "явна агресия срещу академичната свобода и свободата на изследванията, залегнали в основата на самата идея на университетите при възникването им преди 700 години".

"Затова е непонятно как вестник „Труд“ може да публикува агресивните нападки срещу тези свободи, които утре ще се насочат и срещу свободата на словото в медиите. Неразбираемо е и как е възможно в едно българско министерство за връзките с обществеността да отговаря човек, който отправя заплахи срещу инакомислещите и свободата на мисълта и на словото", смятат от Софийския университет.

От висшето училище декларират, че няма да допуснат "нарушаване на академичната свобода и на свободата на изследване и преподаване" и ще продължат да отстояват "свободата на мисълта и словото".

"Вярваме, че българското общество приема свободата за върховна ценност и ще подкрепи всяка институция, срещу която противниците на свободата насочат своята агресия и заплахи", завършва позицията.

Фейсбук страницата на Александър Урумов показва, че това не е единична спонтанна реакция срещу програмата на курс в СУ. Битката с джендърството е постоянна, като той периодично пише и до различни институции и най-вече министерства, за да задава въпроси по теми, които са го възмутили и в които прозира, че дебне заплаха от джендъризация. Постовете срещу Истанбулската конвенция, нейните застъпници и Сорос, разбира се, се редуват от цитати с религиозно съдържание.

Урумов освен държавен служител е и председател на "Българската организация на родителите и децата – БОРД". И драматург - както често го представят, докато пише гневни статии в избрани медии.

Сред последните му активности, придружени с писмо до министъра на образованието Красимир Вълчев, е битката с учебник по биология за 9-и клас.

"Както знаете, в този джендър учебник се съдържа скандалният текст, според който "Сексуалната идентичност се формира в зряла възраст" - едно безумно джендър твърдение, непочиващо на никакви научни или емпирични доказателства", пише Урумов.

"Твърдението, че сексуалната ИДЕНТИЧНОСТ се формира в зряла възраст, тоест, че полът е социална роля, а не е биологично определен факт е смисловото ядро на джендър-идеологията, станала скандално известна у нас покрай нелепите опити на редица държавни институции за налагане на Истанбулската конвенция", пише той в писмото на просветния министър.

От негови постове във фейсбук става ясно и че организацията му БОРД започва "юридически консултации за завеждане на колективен иск срещу институциите и лицата, допуснали отпечатването, разпространението и включването на тези текстове в учебните планове".

Но Урумов не спира дотук. По-рано този месец той от името на БОРД е пратил писмо и до министъра на правосъдието Цецка Цачева. Интересува се например: 

"В контекста на посоченото решение на Конституционния съд, как оценявате изразената позиция на ръководената в момента от Вас институция Министерство на правосъдието, споредкоято „Конвенцията изцяло съответства на Конституцията“?"

"Вие водите ада след себе си"

Ето и още някои от избраните мисли и послания на Александър Урумов

- громене на защитниците на Истанбулската конвенция

" Жендераст.
Предложение-синоним на древногръцката дума за мека китка, дето блокират за нея:-)

Сега чакаме да видим дали тая дума я лови блокиране от жендерастите.

Жендераст."

- громене на соросоидите, които "водят ада със себе си"

"По този повод - соросоидите да не си мислят, че под булото на борбата с корупцията ще се появят като спасители на нацията. 
Ще се погрижим това да не им се получи, както не им се получи с ИК.
Чухте ли, соросоидите? Джендърите - чухте ли?

Корупцията убива по магистралите, корупцията се присмива от плочките в София, корупцията източва средствата за образование, корупцията печата джендър-учебници с помощта на вашия любим престъпник Сорос.

Но не вие сте решението на проблема.

Вие сте част от проблема. Вие сте основният генератор на заболяването, вие сте центърът на гангрената.

Защото ако корупцията у нас краде от националната държава, от нас и от децата ни - вие, соросоидите, искате да откраднете националната държава. И децата ни. И бъдещето ни. И семейството от мъж и жена. И всяка, все още останала, нормалност.

Вие водите ада след себе си.

Вие - зловещите прислужници на дяволопоклонника Сорос - бащата на джендъризма, първосвещеникът на църквата на всички ереси."

Доста агресивен тон и послания, насаждащи омраза - отправени от човек, който се заявява като страстен следовник на Библията и ревностен християнин. Но изглежда тръгнал на кръстоносен поход срещу хората с различно от неговото мнение.

Ето и едно от последните му послания, което звучи като манифест:

Много грешна преценка имат за България.

Точно местните папагали са ги подвели - стипендиантите:-) на Сорос в медии и университети. Няма да има проблеми с ИК, така са им казали.

Понеже досега наистина не е имало проблеми.

Само че Сорос вече има проблеми в България!

Ние сме проблемите на Сорос в България!

Джендъри, свиквайте да отстъпвате.
Защото ще ви върнем там, откъдето изпълзяхте!

Лека нощ!:-)

Кой е Александър Урумов

Той отговаря за връзките с обществеността в Министерството на отбраната за втори път. Преди това беше началник на направление "Информация и връзки с обществеността" в периода 1997-2001 г. по време на кабинета Костов (СДС).

Между 2006 г. и 2014 г. застана начело на звеното "Връзки с обществеността" на Българската народна банка, когато неин управител беше Иван Искров. По време на кризата с КТБ Урумов бранеше позицията на Искров.

Толкова усърдно, че етичната комисия на Българското дружество за връзки с обществеността излезе с препоръка той да спазва Етичния кодекс на PR специалистите. Поводът бе решение на Урумов да допуска само избрани от него медии и журналисти на пресконференция, организирана от БНБ на 11 юли 2014 г. при обявяването на резултатите от проверката на КТБ.

Урумов освен това е и български творец, драматург, автор на пиеса, поставена на сцената на Театъра на българската армия.

Той е автор на няколко книги, включително на религиозно-политическа тематика.

През 2002 г. издава първата си книга „Исус Христос – власт и политика“ (написано с едно "и", б.р.), в която анализира Иисус от Назарет като политически фактор в древна Юдея. През 2009 г. излиза сборникът с разкази под заглавие „Приказки в края на времето“ (награден в Националния конкурс за дебютна литература „Южна пролет“ – Хасково).  През 2010 г. Александър Урумов дебютира като драматург с моноспектакъла „Лалугер“, който получава ласкави отзиви от публика и критика и се превръща в едно от най-гледаните представления за сезона. През 2011 г. драматургичният текст на „Лалугер“ получава престижната номинация за „Аскеер“ за постижения в театралното изкуство. 

През 2013 г. излиза книгата с къси разкази „Тиква! Ботаника на чувствата”. Има още няколко произведения.

През 2009 г. Комисията по досиетата освети Александър Урумов като сътрудник на бившата "Държавна сигурност". Той е вербуван от Трето управление на ДС (военното контраразузнаване) през 1988 г. под псевдонима "АБЕЛ" (на името на един от най-известните съветски нелегали Рудолф Абел, б.а.). Според сайта desebg.com досието на Урумов е унищожено през 1990 г. при тайното прочистване на архива на ДС от БКП и Държавна сигурност.

Александър Урумов бе член на Централната избирателна комисия за произвеждане на избори за членове на Европейския парламент у нас през 2009 г., както и член на ЦИК за произвеждане на избори за народни представители през 2009 г.

Коментари

Този борец срещу настъпването на Ада,....

този пръв защитник на православието на къде ли ще се запъти при настъпилия разкол в Православната църква?
Навярно според него църквата на светиите Ушаков и Будьони, на поповете-служители на ГРУ и КГБ ще да е най-праведната, Само там този борец би могъл да очаква благоволението божие.
Бог сигурно ще се притече на помощ на контрабандиста и крадеца Гундяев.
Пожелавам вечен мир на душата му, а главата му да бъда намазана с най-благовонните масла!

Той е евангелист.

Той е евангелист.
Ти се гръмни

Червената зараза в СУ

Достатъчно е да се видят активностите на клуб ЕВРАЗИЯ в ИФ на СУ.... и да ни стане ясно каква отрова се налива в главите на децата в СУ!

===

Какви деца в СУ, извинете? В СУ няма деца, има пълнолетни студенти. Никой нищо не може да им "налива" в главата, ако те имат разум да мислят критично.

Вярно е, че не са деца, но също така е вярно, че критичното

мислене се възпитава в училище, а нашите училища успяват да внедрят само повтарянето на общи места като едиствено валидна форма на речеви стил. Критичното мислене бива оставено на естествените заложби (или тяхната липса). Истината е обаче, че българските студенти са до голяма степен равнодушни към идеологиите и ако застават от нечия страна на барикадата - това почти винаги е по кариерни съображения. Е, разбира се, има и изключения.

Вие водите ада със себе си!

Вие водите ада със себе си!
gopeto's picture
gopeto
gopeto

Много грешите!

Първо в училището никого не възпитават, това е задължение на родителите.
Второ, в много училища за ваш ужас, учат децата да мислят самостоятелно и критично.

#gopeto

В днешния режим на градски живот родителите виждат децата си по 3 часа на ден. Училището е отговорно за възпитаване на аналитична и критична култура у децата. Това, което пиша, го пиша от опит. Днешните студенти в масата си не могат да конструират правилно сложно изречение. Не могат да напишат консистентно есе. Положението с основното и най-вече със средното образование е много, много трагично. Какво остава за критичното мислене? Университетът компенсира наследените дефицити доколкото може. Да не говорим че е норма (и норма, която преподаватели като Миглена Николчина спазват) да се представят всички валидни гледни точки. Така че, когато се говори за полова идентичност не се пропагандира някаква флуидна полова идентичност, също както когато се учи за Холокоста, не се пропагандира нацизъм.

Обичайно хора с толкова експлицитно агресивно отношение

към сексуалната проблематика имат личен проблем - сексуални несполуки, физиологични дефицити, ларвиран хомосексуализъм и резултиращи от него девиации на личностното поведение. Не си струва да му се обръща толкова внимание, той е само един от многото, на които мътилката на хибридната пропаганда даде тема и трибуна. Впрочем Иудея също се пише с ИУ, а не с Ю. Справка: синодално издание на Библията.

Толкова им разбират главите!

Кога бяха пълни атеисти, кога станаха първи защитници на традициите, на вярата и на Бог?

Вие водите ада със себе си!

Вие водите ада със себе си!

И с право.

И с право.
Вие водите ада със себе си.

Записвайте си каквото каже Урумов.

Записахте ли си го това?
Купете си и прочетете "Али Безсмъртния" (с правописна грешка от автора, иначе самият роман не е толкова ценен, колкото основният му участник)

Записахте ли го

Вие водите ада със себе си!
смехурко's picture
смехурко
смехурко

Ако някой не е знаел Каракачана

Сега вече има доказателства, точно какво представлява. На един съветник му отнели допуска за работа със секретни документи, поради тесни връзки с руската оръжейна фирма МИГ, а другият е с психическо разстройство . Луд, чийто налудничави думи са взети за политическа употреба от псевдо патриотите!
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

Проблема е един единствен -

Проблема е един единствен - някой открадна ония специално заделени допълнителни 15 млн лв в бюджета за 2018 за психиатричните болници

Най

Следвайте ни

 
 

Още по темата

Още от категорията