Мистерията с изчезналата тв "Алфа" остава.

"Телевизия "Алфа" спря. Питайте правителството".  Както Клуб Z писа, този надпис вече втори ден стои на екрана вместо излъчването на партийната телевизия на "Атака". Оттам обяснения какво се случва липсват, от СЕМ вече съобщиха, че не са били уведомени за спирането на телевизията.

От медийния регулатор днес изпратиха запитване до "Алфа" за причините. Решението за това действие беше взето днес от членовете на СЕМ на заседанието им.

"Изпратихме писмо към доставчика за повече информация и доклад от специализираната администрация в спешен порядък по отношение на възможностите за реакция на Съвета по Закона за радио и телевизия, според нашите правомощия. Ако е имало някакви документални взаимоотношения между доставчика и Съвета за електронни медии, те щяха да са, естествено, достъпни и известни. Такива нямаме. Към този момент нямаме яснота каква е точно ситуацията", каза председателката на СЕМ София Владимирова.

Искания СЕМ да се намеси и да отнеме лиценза на "Алфа" е имало неколкократно през последните години. Основният аргумент е, че партийната телевизия на съуправляващата "Атака" пропагандира омраза към различните, насажда ксенофобски настроения и подбужда към насилие.

"Не знам това какво е. Никой не е тръгнал да спира тази телевизия. Вероятно само Волен знае за какво става дума"

Това коментира още снощи пред Клуб Z вицепремиерът Красимир Каракачанов, който е коалиционен партньор на Сидеров в "Обединени патриоти", вицепремиер в правителството и военен министър

Кабинетът няма отношение към спирането на партийната телевизия "Алфа", обяви отново днес пред БНР Каракачанов. Той добави: "Една медия може да бъде спряна само с решение на СЕМ. Такова решение няма, така че не знам за какво става дума. Правителството - това е абсурдно - няма никаква роля в спирането или пускането на която и да е медия".

Опитите ни да се свържем с Волен Сидеров или медийното "острие" на "Атака" - Магдалена Ташева, останаха без резултат.