Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви снощи, че изчезналият саудитски журналист вероятно е мъртъв, предаде Ройтерс.
На въпрос на репортери на ВВС базата "Андрюс" дали Джамал Кашоги е мъртъв Тръмп каза:

"Несъмнено така изглежда според мен" и добави, че "това е много тъжно".

Доналд Тръмп каза, че САЩ очакват подробности от "около три различни разследвания, за да стигнат до дъното" на случая изчезването на Кашоги. На въпрос какви последствия ще има, ако се окаже, че саудитски ръководители са свързани с изчезването Тръмп отговори:

"Е, това трябва да бъде много строго. Имам предвид, че това е лоша, много лоша работа, но ще видим какво ще стане". 

В интервю за "Ню Йорк таймс" президентът подчертава, че е "малко рано" да се правят категорични заключения за това кой е разпоредил убийството на Кашоги. Същевременно той изказва доверие в разузнавателните сведения за роля на висши саудитски кръгове в убийството на журналиста. 

Турската полиция обследва гора край Истанбул и околностите на град на брега на Мраморно море, за да открие тленни останки на саудитския дисидент журналист, изчезнал преди две седмици след влизането си в саудитско консулство. Това съобщиха снощи два турски официални източника, цитирани от Ройтерс. 
При обиска в консулството и резиденцията на консула в Истанбул следователите са открили "много проби" и сега се опитват да ги анализират за следи от ДНК-то на журналиста Джамал Кашоги, каза единият високопоставен източник. По думите му обхватът на издирванията е бил разширен, след като са били установени маршрутите и спирките на автомобилите, напускали консулството на 2 октомври - деня, в която Кашоги е бил видян за последно. Възможно е убийците да са изхвърлили трупа в Белградската гора (Belgrad Ormani) край Истанбул или в безлюден район в околностите на град Ялова, на 90 км южно от Истанбул, твърдят източниците на Ройтерс.
Агенцията припомни, че засега Саудитска Арабия отхвърля обвиненията на турски представители, че Кашоги е убит в консулството и трупът му е изнесен навън.