Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европейският съюз няма да въведе визи за гражданите на Обединеното кралство, ако догодина то излезе от съюза без споразумение, уверява френският президент Еманюел Макрон.

"Брекзит има последици, но ... но ние няма да започнем (да изискваме) визи за хората от Обединеното кралство, ако няма сделка", казва той цитиран от Франс прес. 

"Това е фалшива новина, както биха казали други лидери", добавя Макрон.

Той казва, че отговорност на европейските лидери е да вземат предпазни мерки, ако стане ясно, че ЕС и Обединеното кралство ще се разделят без споразумение.

"Искам да успокоя всички за следващия ден. Не искам да създавам паника", казва Макрон. "На следващия ден, в случай, че няма сделка, всичко ще бъде организирано за нормален живот посредством своевременен процес".

Президентът казва, че ще има нови регулации, без да уточнявя какви ще бъдат те.

"Ще има полети, кораби и хора,  които се движат и хора, които правят бизнес по нови правилаи това е точно начинът, по който трябва да бъде на следващия ден - с нова регулация", казва той."Не е добре да вървим напред, като казваме, че в случай, че нямаме сделка, ще настъпи бедствие... Но в такъв случай нашата отговорност е да гарантираме, че животът на хората няма да бъде (твърде) засегнат".

По-рано този месец френското правителство представи проект на законодателство за подготовка за възможен Брекзит без споразумение, което се отнася за британските граждани, живеещи във Франция и за френските граждани в Обединеното кралство.

Париж търси "рециппрочно" уреждане на техния статут, при което двете страни биха третирали равно гражданите на другата.

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.