"Интер" победи "Милан" с 1:0 в самия край на дербито от деветия кръг на италианското "калчо". Пред 78 725 зрители на "Сан Сиро" Мауро Икарди заби единственото попадение във втората минута на даденото от съдията добавено време.

Така "Интер" запази третото си място в класирането - зад "Ювентус" и "Наполи", изоставайки на 6 точки от върха. "Милан" е едва 12-и на 13 пункта от Юве.

"Нерадзурите" бяха по-добри и макар спечелена по драматичен начин, победата им и напълно заслужена. В 33-тата минута Де Фрай удари греда на вратата на "росонерите", пазена от Донарума. До края на полувремето "Интер" имаше още две възможности, но Икарди и Весино се разминаха с гола.

След антракта повечето и по-опасни ситуации отново бяха за "Интер". Така в 92-ата минута Весино центрира, а Донарума и защитниците пред него не се разбраха, така направиха подарък на аржентинеца Икарди, реализирал за 1:0 за радост на по-голямата част от "Сан Сиро", тъй като домакин беше "Интер".

На "интеристите" предстои мач срещу "Барселона" в Шампионската лига. И двата тима ще бъдат без ключови играчи. Барса е без контузилия се в събота Лео Меси, а за италианския тим ще отсъства Раджа Нианголан, получил травма срещу "Милан" снощи.