Министър-председателят Бойко Борисов посети Центъра по операциите на полицията в Дубай. Той е на официално посещение в Обединените арабски емирства и днес ще се срещне с вицепрезидента и министър-председател на ОАЕ и управник на емирство Дубай шейх Мохамед бин Рашед ал Мактум. 

В Центъра по операциите на полицията Борисов разгледа автомобилите, техниката и ресурсите, с които разполагат в Дубай. Оттам се координира дейността на 28 хиляди камери в целия град. 

В Центъра постоянно дежурят 80 полицейски служители. Шефът на полицията генерал-майор Абдула Халифа ал Мери прездстави възможностите и придобивките на органите по сигурността в Дубай. Борисов се похвали с мерките, които страната ни е взела по сигурността на границите ни - с техника и жива охрана. Той посочи, че само преди дни бяха осигурени 341 нови полицейски джипове за нуждите на българската гранична полиция и допълни, че страната ни планира цялостна модернизация на Института по криминалистика. 

Емирът на Дубай шейх Мохаммед бин Рашед ал Мактум е с богатство от 12 млрд. долара и дарява една огромна част от парите си за благотворителност.

Емирството има петролни залежи, които, обаче, са под една-двадесета от тези на Абу Даби и приходите от нефтени продукти са доста по-ниски от туристическите. Годишният БВП, който генерира Дубай, е 83,4 млрд. долара.

На срещата си с престолонаследника на Абу Даби и заместник-върховен главнокомандващ на ВС на ОАЕ шейх Мохамед бин Зайед ал Нахаян премиерът Борисов ваче изрази желанието и намерението на страната ни да участва в Световното универсално изложение “Експо 2020”, които ще се проведе в Дубай в периода октомври 2020-април 2021 г.