Къде най-много се пие в Русия? В Саратов сочи последното допитване на агенция Zoom Market, пише Нюз.ру.

На жителите на 25 града били задавани въпросите: употребяват ли алкохол, колко често пият и смятат ли да се почерпят днес. Участниците в анкетата били на възраст между 19 и 73 години. И така се оказало, че най-много пият в Саратов.

Веднага след тях се нарежда Ханти-Мансийск, а трети е град Перм. В първата десетка са такива населени места като Саранск, Красноярск, Чита, Ростов на Дон, Челябинск, Хабаровск и Новокузнецк. 

Прави впечатление, че липсва столицата. Миналата година Москва и Подмосковието заемаха първо място по продажба на твърд алкохол, а сега "сърцето на Русия" е чак на 16 място.

На 11 място се нарежда Санкт Петербург, а в двадесетицата са още Иркутск, Воронеж, Липецк, Краснодар, Тюмен, Новосибирск, Екатеринбург, Волгоград, Самара, Омск, Владивосток, Нижни Новгород и Казан

В началото на октомври т.г. здравният министър Вероника Скворцова предложи да се увеличи забранената възраст при продажбата на алкохол - на 21 години. Освен това тя поиска промяна в правилника за търговията, с която да се разрешава да се отказва продажбата на алкохол на видимо пиян човек.