Люис Хамилтън ("Мерцедес") предсрочно си осигури световната титла във Формула 1 с четвъртото си място в Гран При на Мексико. Това е пети връх за британеца в най-комерсалната автомобирна надпревара, с което той се изравни с Хуан Мануел Фанджо. Повече има единствено Михаел Шумахер - 7.

До края на сезона остават две състезания. Победата на пистата "Ерманос Родригес" грабна Макс Верстапен ("Ред Бул"), следван от пилотите на "Ферари" Себастиан Фетел и Кими Райконен.

Верстапен потегли втори - зад Кими Райконен, но успя да го задмине и до края на изпусна лидерската позиция. Успехът на "Ред Бул" можеше да е двоен, но Даниел Рикардо отпадна малко преди края.

Хамилтън беше втори малко след старта, но имаше проблеми по време на състезанието - с гумите най-вече. И предпочете да не прави рискове, а просто да запише точките, които са му нужни.

Така Люис има 358 точки, следван от Себастиан Фетел с 294 т., Райконен - 236, Валтери Ботас - 227 и т.н. При конструкторите "Мерцедес" е с 585 т., втори е "Ферари" с 530.