Новият политик освен че ще разкрива 1 млн. работни места е и изявен борец срещу демографската криза. Самият той се похвали като човек, който е харесван от жените и може да прави деца. Той успя в стил "Румен Петков" да репликира Татяна Дончева:

"Аз, за разлика от г-ца Татяна Дончева, не бивам канен в големите телевизии. Вероятно тя бива канена заради своя изящен стил на изказ, заради изключително красивата си външност. Благодаря й за комплимента по мой адрес, че съм харесван от жените и, че мога да правя деца. Да, потвърждавам това. Един от най-сериозните проблеми, с които ще се справим е демографската криза. Нека повече бащи и майки да взимат пример от мен и да правят деца, а не от г-ца Дончева, която е видна мома", отбеляза Бареков в характерния за политическия ни елит "джентълменски" стил.

Отношенията на новия политик с жените са по всичко личи сложни и многобразни. Докато громеше видната мома Татяна Дончева, Бареков трябваше да спасява в тв ефира прясната си коалиционна партньорка Весела Драганова, лидер на Партия на българските жени. Драганова обясняваше пред Нова тв как могат да се реализират идеите на ББЦ и сие за 1 млн. нови работни места. С тази оферта към изибрателите излезе още в понеделник самият Бареков. Според Драганова те биил постижима цел, която можела да се реализира с държавни и европейски пари. "По различни програми държавата може да плаща заплатата на новонает работник или служител през първата година, а фирмите се задължават да ги задържат на работа за следващите няколко", разви тезите на коалицията Драганова в леко мъгляв стил, но с достатъчна убедителност. Тя обясни, че това нямало да стаен изведнъж. "Първата година може да се открият 100". "100 или 100 хил.?", попита водещият Виктор Николаев за уточнение. "100 хил.ѝ и после така до 1 млн. за четири години", обясни Драганова. Тук обаче се наложи по телефона да се включва лидерът на ББЦ, за да даде ценни указания. Милионът работни места бил не за 4 години, а за осем, т.е. в дългосрочната перспектива от два мандата.  Преди време Бареков пак трябваше да влиза в спасителна акция по телефона - този път за двете "евромайки" Калина Крумова и Даниела Колева, които се бяха заплели в обяснения за финансирането на ББЦ за евровота.