Григор Димитров преодоля трудно испанеца Роберто Баутиста Агут - 7:6 (10), 6:4, във втория кръг на турнира от серията "Мастърс 1000" в Париж. Пред погледа на Андре Агаси, който вече е част от щаба на първата ни ракета, Гришо показа колебания, но и характер срещу неудобния за всеки съперник Агут.

В следващия кръг Димитров ще има много тежка задача срещу Марин Чилич (Хърватия).

Първият сет вървеше равностойно и без особени проблеми за сервиращите. Така след 6:6 българинът и ибериецът трябваше да решат спора в тайбрек, който се превърна в тенис трилър. Григор имаше на разположение пет сетбола, като взе връх с 5-ия. Той водеше с 6:3. В крайна сметка спечели с 12:10.

Втората част стартира отлично за първата ни ракета. Той проби за 2:1, затвърди - 3:1, след което направи нов брейк за 4:1. Тук някъде се очерта бърз край на сета и мача, но Григор отново се прояви като... Григор.

Може би той позагуби концентрация, а испанецът, който е първи победител на турнира от ATP "София оупън", нямаше какво да губи и показа, че няма да се даде лесно.

Той зареди серия от три успешни гейма. Първо върна единия пробив - 2:4, после намали още на своя начален удар и за капак изравни чрез връщане и на втория брейк - 4:4.

Тук дойде ред на Димитров да "покаже зъби" и той го направи. Не позволи пълен обрат, на свой ред проби опонента си - за трети път и отново поведе, 5:4. Когато трябваше да затвори сета и мача, хасковлията отново беше колеблив. Баутиста Агут стигна до точка за пробив, но Димитров не позволи драма - 6:4 и 2:0.