Смяна на "цялата тази политическа сган", спиране на "политическия геноцид над населението", мажоритарни избори. Така могат да бъдат обобщени исканията на протестиращите от последните дни. Те бяха изложени пред бТВ от част от техните организатори.

Протестите продължават в следващите дни.

Недоволството, тръгнало от високите цени на горивата, вече е насочено към ниския стандарт на живот, лошото качество на здравеопазването, корупцията, липсата на отчетност от страна на политиците.

Утре от 15 ч. в центъра на София ще има "Народен сбор".

"Ние сме обяснили още през 2013 г. какво искаме - спиране на политическия геноцид над населението", заяви един от координаторите на събитието Георги Георгиев от Граждански форум "Промяна".

Той посочи, че лидерите на сегашните протести са били по улиците и по време на февруарските протести от преди 5 г., в резултат на които бе свалено първото правителство на Бойко Борисов.

Георгиев и Методи Бъчваров, който е друг от организаторите заявиха, че зад тях не стои партия. На сбора ще бъдат избрани лидери. Президентът Румен Радев също ще бъде поканен "да каже дали той застава до народа".

Според Бъчваров оставката на Валери Симеонов е поредната "замазка на Стената на плача в България" и начин за укротяване на протестите.

"Не се ли смени цялата тази политическа сган, която ни управлява, няма как да има просперитет", категоричен беше Георгиев.

Двамата заявиха, че не са анархисти, не желаят безредици и целите им с другите демонстранти в страната са общи.

Организаторът на протеста в Благоевград Александър Стамболийски обаче заяви,че се разграничава от "Нардния сбор" и готви друго събитие за понеделник. 

"Цените на горивата са катализатор на цялостното социално положение в България. Не само горивата са фактор, виждаме все по-големи абсурдни през последните две седмици", каза Стамболийски.

Той се обяви за мажоритарни избори.

Протести ще има и в Северозападна България. Утре може да бъде блокиран проходът "Петрохан".