Ведат Сали, Ганчо Неделчев и Мехти Сакаллъ, които са общински съветници от ДПС в Силистра, обявиха, че повече няма да представляват партията в местния законодателен орган.

Тримата са недоволни от водената от местните лидери на ДПС кадрова политика и начинът, по който са подредени листите за предстоящите предсрочни парламентарни избори. В отворено писмо тримата съветници заявяват, че обстановката, в която работят, няма нищо общо с идеите на либерализма, а колективизмът и диалогът са занижени до минимум.

Водач на листата в Силистра е Рамадан Аталай, втори е Невин Хасан.

"Всички кадрови решения в областта се вземат еднолично от досегашния депутат от ДПС Рамадан Аталай, под диктовката на Невин Хасан, също депутат от движението в 42-то НС, и на областния председател на ДПС Насуф Насуф, който е и областен управител на Силистра", изброяват те поименно от кого са недоволни. Напрежението ескалирало от няколко месеца заради безпринципни назначения на близки на местните лидери. Подреждането на листите обаче изчерпало търепнието на тримата общински съветници. Те няма да напускат ДПС, но в Общинския съвет ще работят като независими. Отвореното писмо е адресирано до централата на ДПС и до почетния председател Ахмед Доган.