Клип в социалните мрежи предизвика съмнение за нов скандал с участието на т.нар. първа дама Десислава Радева. Авторът на видеото Богдан Асенов твърди, че именно тя е пътувала в автомобил на НСО, който се е движил в насрещното движение и е бил спрян от служители на КАТ за нарушение. Днес Асенов бе интервюиран от бТВ и Нова тв.

На кадрите се вижда скандалът с полицай, който е опитал да санкционира автомобила. Радева е отивала в магазин за дрехи.

"Първо видях, че колата влиза в насрещното с по-сериозна скорост, без никакви светлини и звук. Спря, г-жа Радева слезе, а след нея слезе нейната телоохранителка и свали роклите от колата", каза Асенов.

След това първата дама влязла в близък магазин.

"Когато се караха полицаят и служителката, тя не беше в автомобила, но беше в магазина. Видях как слиза от колата и влиза в магазина. Г-жа Радева идва супер често в този магазин. Това не е първо нарушение на колата на НСО", каза Асенов.

За пръв път обаче той видял пътен полицай да прави забележка на шофьора.

"После дойде още една патрулка, с петима полицаи. Пристигнаха още още двама цивилни с "Опел" и се обясняваха", каза още Асенов.

Той допълни, че на клипа автомобилът е спрял от правилната страна на улицата, защото не е снимал от началото. Но преди да бъде обърнат автомобилът е дошъл служител на КАТ и между двете страни е започнал спор. По това време Десислава Радева не била в колата, а в ателие за рокли.

"Инициативата за скандала дойде от служителката на НСО”, каза още Асенов.

Накрая обаче всички си стиснали ръцете и се разделили.

Според него първата дама посещава този магазин доста често и това не е първото нарушение на автомобила.

Случката е станала на ул. "Проф. Фритьоф Нансен" в София. В участъка, където е направен записът, движението е еднопосочно.

НСО вече е започнала проверка по случая. От службата са дали да се разбере, че ако шофьорът е направил нарушение той ще бъде санкциониран.

Самата Радева написа във "Фейсбук", че по време на случая не е била в автомобила, което и авторът на видеото признава.