"Изпълняваме нареждане от София да не ви изпускаме от очи".

Така полицаи отговорили на лидера на БСП Корнелия Нинова, когато тя ги попитала защо наблюдават нейни срещи с граждани.

"Полицаи във всяко село. Не полицаи след лидера на опозицията".

Така Нинова призова премиера Бойко Борисов да изпълни предизборните си обещания за повече служители на министерството в малките населени места.

Лидерът на БСП разказа, че вчера е посетила Болярово, Малко и Голямо Шарково. Там имаше протести срещу евтаназирането на животни, след като бяха открити огнища на чума.

"Пристигайки в село Малко Шарково ме посрещна полицейски патрул и срещата ми се проведе под тяхно наблюдение", каза Нинова.

В Голямо Шарково също била посрещната от полицейски патрул. А хората били изненадани от толкова много полиция.

"Срещата ми в къщата на баба Дора, онази, която стана символ на протеста, самотна възрастна жена, която живее на края на селото, също беше проведена под полицейско наблюдение", обясни Нинова.

Тя каза, че и в Болярово я е чакала полиция.

"Питам премиера Бойко Борисов кой е решил срещите ми в община Болярово да се провеждат под полицейско наблюдение. Aко целта е да ме ограничите в действия и думи, сте се объркали", заяви Нинова.

Преди срещата й с граждани в Ямбол полицията вече била в залата и разпитвала гражданите.

Нинова попита и дали всяко нейно движение в страната ще се следи и контролира от органите на МВР.

"Искам официален отговор от премиера Борисов, защото имам неофициална информация, че е решено това да бъде така. Г-н Борисов, ние свободни хора, в свободна страна ли сме? Аз се чувствам свободен човек, но дали сме в свободна страна под ваше управление, се съмнявам", каза още Нинова.

Тя допълни, че нито БСП, нито кметовете на населените места са поискали допълнително полицейско присъствие. Това са единствените поводи според закона, при които може да има такова присъствие на обществени събития.

"Следователно всичко това беше извън рамките и нормите на закона", каза още Нинова.

И допълни:

"Скъпи българи, не се страхувайте. Никой не може да ви отнеме правото в рамките на закона да мислите, да говорите и да действате различно от властта и от режима "Борисов". Вие сте свободни хора, дали ще живеем в свободна държава, зависи от всеки от нас"