"Явно Сергей Станишев има своята дума при реденето на листите на БСП."

Това каза Страхил Ангелов, доскорошен депутат от БСП, в интервю за Радио „Фокус“.

„На мен ми изглежда, че явно Станишев има своята дума,  защото тези две дами – Таня Андреева и Десислава Терзиева, бивши министри, не съм ги довел аз нито в листите, нито в Министерски съвет. Но питайте ги тях. Те трябва да могат да отговорят. Те пък защо се съгласяват при положение, че станахме и ги обвинихме, че заради тях сме се провалили и те са виновни, и не са леви, и партията не ги припознава, и така нататък, и въпреки това се съгласяват да участват в такова нещо. Това е странно. Човек трябва да бъде малко по-достоен”, коментира Ангелов.

После допълни: „На градски съвет преди месец и половина се взе решение, и единодушно, че няма да се толерира повече включването на граждански квоти. Нека и председателят на столичната партийна организация да вземе отношение сега, след като има такова решение, гласувано, от всички членове на Градския съвет".

В същото време пред Нова телевизия бившата зам.-шефка на Народното събрание Мая Манолова заяви:

"В БСП винаги има емоции и напрежение при подреждането на листи за предстоящи избори и е естествено да е така, защото ние сме единствената демократична партия, единствената партия, която има силни регионални структури, която има история, която има знакови лица по места. За ГЕРБ нищо не се е чуло. Там е ясно, че двама души подреждат техните листи, така че те просто се съобщават на структурите, доколкото ми е известно."

Манолова обаче отрече БСП да наказва инакомислещите. Попитана защо бившата седесарка д-р Таня Андреева е на избираемо място в листа на партията, а "своят" Георги Кадиев е по-назад, тя отговори:

"Така са го подредили неговите другари от София, социалистите от София. Това не е решение на ръководството. А що се отнася до Таня Андреева и до други лица, които не са членове на БСП, но са в нашите листи – те са там в качеството си на представители на гражданското общество. Това са в една част от случаите представители на различни организации. Ето, Борислав Цеков ще води в софийска листа – едно от знаковите лица в неправителствения сектор. Професионалисти."