Мая Манолова е в списъка на БСП за потенциални кандидати за кмет на София в следващите местни избори. 

Това съобщи днес лидерът на столичната организация на партията Калоян Паргов по време на нейна конференция.

На това заседание на градската организация не се коментира кандидатура за кмет на София. Това предстои следващата година. Много имена се спрягат и вътре, и вън от партията. Ще изчакаме да видим резултата на различните партии след европейския вот и след това ще обявим това решение. Имаме поне трима–четирима кандидати, които на този етап, предвид рейтинга на г-жа Фандъкова, се съизмерват с нея. И сред тях е и г-жа Манолова, но има и други", каза Паргов.

Помолена да коментира думуте на Паргов, Манолова каза за Клуб Z:

"В демократична и сводобна страна всеки може да обсъжда когото и за каквото реши. Това мен не ме ангажира".

На конференцията лидерката на БСП Корнелия Нинова повтори искането на партията й за предсрочни избори.

Манолова беше избрана за омбудсман през 2015 г. и мандатът й е пет години. В някои от социологически анкети Манолова е публичната фигура с най-високо обществено одобрение в момента заради ангажирането и с популярни каузи, което се радва на обилно медийно отразяване. Такъв например е случаят с протестиращите на майки на деца с увреждания.

Агенция "Екзакта" отчете в началото на октомври, че тя е най-популярният шеф на институция у нас с 67 на сто одобрение. Следваше я президентът Румен Радев с 60,3 на сто одобрение.

Паргов добави, че потенциални алтернативи на Манолова за червената кметска кандидатура в София са Елена Йончева и Георги Свиленски.

БСП ще започне кампанията си за местните избори идния юни, а за евроизборите - на конгреса си на 26 януари.