Въпреки ниските температури няколко протеста са насрочени в неделния ден в столицата и в страната.

В София ще се проведе молитвено шествие срещу промените в Закона за вероизповеданията. Протестът за свобода на вероизповеданията се организира от християнската общност на протестантските вярващи и църкви в България. Мирната демонстрация ще започне в 13 часа от пл. "Народно събрание" към Министерския съвет, откъдето ще се насочи по бул. "Витоша" до НДК. От там ще продължи по ул. "Георги С. Раковски" и ще се върне отново пред Народното събрание.

За втора поредна неделя жители на столичния квартал Обеля ще излязат на протест срещу застрояването на зелените площи в района. Те са недоволни от лошата инфраструктура в квартала и искат цялостен ремонт на вътрешно-кварталните улици. Протестиращите настояват още за осигуряване на повече паркинг места за живущите, разкриване на още детски ясли и градини, както и спортни и детски площадки.

Сборният пункт за демонстрантите е на мястото, заради което започна протестът - продължаващите строителни дейности между блоковете 116 и 117 в "Обеля 1". Според протестиращите отстоянието между изкопа и съседните сгради е опасно малко.

Протести срещу бедността и цените на горивата ще има в Перник, Хасково и Карлово, очаква се подбалканският път София-Бургас да бъде блокиран. 

В Благоевград протестиращите се събират в 11.30 часа на паркинга на Югозападен университет "Неофит Рилски".

"Протест срещу социалното убиване на българите" е мотото на шествието, което ще се проведе в Бургас. Протестът ще започне в 12 часа, тръгва се от паркинга на "Метро" на изхода на Бургас към магистрала "Тракия".

В Пазарджик протестиращите срещу ниските доходи ще се съберат в 13 часа на паркинга пред парк "Стадиона", след това ще тръгнат пеша по улиците на града до сградите на общинската и на областната администрации.

От 12 часа на паркинга при Общински театър е заявен протест на граждани от Кюстендил. Те организират пешеходно шествие с искане за по-добър живот. По същото време на протест ще излязат и жителите на Троян и региона.