Делян Пеевски няма да емигрира, това са простотии, заяви в студиото на Би Ти Ви Камен Костадинов, бивш зам.-председател на парламентарната група на ДПС в последното Народно събрание.

Костадинов не знаел какви са плановете за бъдеща кариера на Пеевски, който е поставен начело на две предизборни листи на ДПС, но смятал, че той щял да заеме поста си на депутат, ако бъде избран в следващия парламент.

Според него въпреки че през последната година Делян Пеевски рядко можеше да бъде забелязан в парламента, той е свършил много работа.

Хората харесват Пеевски и той беше номинаран за депутат в пет района, каза Костадинов. Според него това било нещо като отпор срещу "публичното сатанизиране" на личността на Пеевски, когото избирателите познавали добре и не вярвали на писаното срещу него.

Петър Чобанов беше водеща фигура в кабинета Орешарски и свърши добра работа, ние смятаме, че ще е полезен както за нас, така и за България, и че от него ще има нужда в следващия парламент, коментира Костадинов номинацията на бившия финансов министър, който също е начело на дв избирателни района на ДПС.

Той никога не е бил партиен член, нито му е поставяно условие да членува в ДПС, а е от т.нар. гражданска квота, обясни Костадинов.

От думите на Костадинов стана ясно, че преди изборите ДПС не е правило преговори за бъдещи коалиции.

На въпрос дали ДПС не е "политическата богомолка, която след консумирането на брака изяжда партньора си", той отговори:

„ДПС винаги е бил лоялен партньор, когато сме участвали в коалиции и съюзи и винаги сме отстоявали принципни позиции“.