СИМОНА РУСЕВА

Испанската полиция откри отвлечено в Англия безпомощно болно дете, съобщи днес говорител на силите на реда в град Велес Малага.

5-годишният Ейшя Кинг е бил отвлечен от собствените си родители. Детето е страдало от тумор в мозъка. То е било оперирано преди седмица в болница в Саутхамптън. Ейшя се нуждаел от кръпопреливане и понататъшно лечение. Детето още не можело да си движи само, нито да се храни и говори.

Миналия четвъртък 45-годишната му майка и бащата на 51 г. го измъкнали от болницата без лекарско разрешение. Те казали на случайна жена в здравното заведение, че се налагало да заминат с момчето и другите му 6 братя и сестри за Франция. И изчезнали.

Лекарите незабавно се обърнали към полицията с драматичен призив – ако детето не бъде намерено, животът му е в опасност. Освен от лечение, то  се нуждаело от специална храна. Тя се подава от система, която може да се управлява единствено от обучен медицински персонал. Тутакси била издадена европейска заповед за арест на родителите.

Днес семейството било открито в хотел в испанския град Велес Малага. Детето незабавно е било настанено в тамошна клиника. Очаква се то да бъде транспортирано обратно до болницата в Саутхамптън.

Родителите са били отведени с белезници. Още на първия разпит те заявили, че членуват в сектата “Свидетели на Йехов”. Вярата им не позволявала да се извършват кръвопреливания. Точно това предстояло да извършат лекарите в Англия. Те отвлекли детето си, за да го спасят от грях.

Сектата е основана през 1876 г. в САЩ, но наименованието “Свидетели на Йехова” придобива през 1931. Членовете ѝ се определят като християни. Те обаче не признават Света Троица, техният бог е Йехова, а синът му е Исус Христос. Не празнуват рождени и имени дни, не приемат кръвопреливане, отказват да служат във войска, не почитат държавни символи.

Смята се, че в сектата членуват 7,96 милиона души в света.