Малцина се шегуват със собствената си смърт, 79-годишният Джон Клийз обаче няма против да дразни Дявола и обикаля света с one man show, наречено „Последен шанс да ме видите, преди да умра“. Така че да не пропускаме тази възможност! Комикът от легендарната трупа „Монти Пайтън“ ще излезе пред българската публика на 4 септември 2019 г. в зала 1 на НДК. Организатори на гастрола му са „Комеди клуб София“.

Това ще бъде първото гостуване на Клийз в България на сцена – той е посещавал страната ни и през 2015-а за снимките на филма Albion: Rise of Dannan – фантастична сага, в която британецът играе зъл тиранин. Филмът излиза на световните екрани през 2016-а, но не у нас.

Джон Клийз, наричан Кръстника на модерната комедия, е популярен с участието си в шоуто „Летящият цирк на Монти Пайтън“, задържало се на екран от 1969-а до 1974 г., с ролите си във филмите  „Риба, наречена Уанда“, „Свирепи създания“, сериала „Фолти тауърс“…

През април стана ясно, че Клийз се завръща на малкия екран и ще се снима в ситкома на Би Би Си „Задръж залеза“ (Hold the Sunset). Сериалът е от единадесет епизода и е по сценарий на номинирания за „Оскар“ Чарлс Макюън.

По-рано през годината Клийз обяви, че му е писнало от „лъжите и тривиалността“ на британската преса и в знак на протест през ноември се премести да живее на малкия карибски остров Невис с население от едва 11 хил. души.

Комикът е дългогодишен поддръжник на либералдемократите. През 1999 г. отказва благородническа титла и доживотно място в Камарата на лордовете. Подкрепя също и излизането на Великобритания от Европейския съюз, но казва, че дебатите около "Брекзит" са „едно от най-депресивните неща в тази страна“.

Билетите за шоуто на Джон Клийз са на цени от 55 до 68 лв. и са вече в онлайн продажба.

"Площад Славейков"