"Ливърпул" - "Байерн" (Мюнхен) е най-интересната двойка на осминафиналите в Шампионската лига. Жребият бе теглен днес, а двубоите са догодина.

Първите мачове са на 12-13 и 19-20 февруари, а реваншите - 5-6 и 12-13 март. На ден ще се играят по две срещи.

Юрген Клоп ще се изправи срещу стария си познайник "Байерн". Колоритният треньор предвождаше "Борусия" (Дортмунд) преди да оглави "Ливърпул". Нещо повече - беше считан за кандидат за треньорския пост на баварците.

Може да се каже, че останалите големи фаворити за трофея изтеглиха приемливи съперници. Шампионът "Реал" (Мадрид) се противопоставя на "Аякс", но няма да му бъде леко, не и ако не подобри формата си. Докато холандският гранд лети и няма да е изненада, ако детротнира "белите".

С интерес се очаква и сблъсъкът "Манчестър Юнайтед" - "Пари Сен Жермен", макар че френският първенец е изявен фаворит срещу дефанзивните и обезкуражени "червени дяволи".

Кристиано Роналдо се завръща в Мадрид - и той се изправя срещу добре познат опонент - "Атлетико", чийто стадион е домакин на финала. 

Не се очаква "Манчестър Сити" да има трудности с "Шалке 04". Същото се отнася и за "Барселона" срещу "Олимпик" (Лион).

Двойката "Тотнъм" - "Борусия" (Дортмунд) обаче е равностойна и вълнуваща, тъй като и двата отбора играят атрактивно. Трудно може да се кой е фаворит в спора "Рома" - "Порто".

Вижте двойките:

"Шалке 04" - "Манчестър Сити"

"Атлетико" (Мадрид) - "Ювентус"

"Манчестър Юнайтед" - "Пари Сен Жермен"

"Тотнъм" - "Борусия" (Дортмунд)

"Олимпик" (Лион) - "Барселона"

"Рома" - "Порто"

"Аякс" - "Реал" (Мадрид)

"Ливърпул" - "Байерн" (Мюнхен)

Финалът е на стадион "Уанда Метрополитано" в Мадрид на 1 юни.