Британският медиен регулатор Офком заяви, че руската телевизия Ар Ти (RT от Russia Today или "Русия днес") е нарушила правилата за безпристрастност в свои излъчени през март и април предавания, включително и при отразяването на отравянето на бившия шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Според Офком става дума за седем случая на нарушение на правилата за безпристрастност, като на Ар Ти може да бъдат наложени санкции.

Телевизия Ар Ти изрази изключително голямото си разочарование от заключенията на Офком вследствие на проведените от регулатора проверки.

"Телевизионният канал Ар Ти е крайнж разочарован от изводите на Офком по точките на разследването, голяма част от което се проведе по инициатива на самия регулатор, а не на зрителите. Ние излъчваме във Великобритания в съответствие с правилата, установлени от британския регулатор, и винаги се стремим да ги спозваме", се казва в съобщение на прессслужбата на канала.

Тя добави, че регулаторът не е отделил внимание на правата телевизионния канал и на неговите зрители.

"Сега изучаваме извоодите, които представи регулатора, и ще вземем решение за по-нататъшни стъпки в най-скоро време", се казва в сообщението.