ПЛАМЕНА ТОДОРОВА

Лидерът на "България без цензура" (ББЦ) Николай Бареков реши да се застрахова и обяви, че ще остане в Европарламента, ако партията му не състави правителство и той не стане премиер. Днес Бареков и лидерите на останалите формации, които влизат в коалицията ББЦ представиха депутатските си листи за предстоящия вот.

"След 5 октовмри може да не съм евродепутат", посочи Бареков и на уточняващия въпрос ще се откаже ли от европарламента ако влезе в националния поясни: "Нямам никакви апетити за постове в изпълнителната власт ако ние не вземем мандата. Постове в българския парламент също не ме блазнят. Не мога да дойда да стоя тук в нашето Народно събрание, г-н Борисов да ме подмята".

На заявката на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че не големите партии трябва да се съобразяват с малките, а обратното, Бареков посочи, че не би подкрепил "художника Делян Добрев за енергиен министър, Десислава Атанасова за здравен, а осъдения на 4 години затвор Цветан Цветанов за вътрешен".

Все пак лидерът на ББЦ даде заявка, че коалиционният съвет ще се събере след изборите ако формацията е влязла в парламента и тогава ще се взимат решения за подкрепа, влизане в коалици и т.н. "Г-н Борисов има само едно движение след вота - да дйде и да целува ръка", каза Бареков.

Новиоят политик се вживя и в ролята на новия балансьор.

"Програмата максимум на ББЦ е ние да сме новото ДПС. Ние ще бъдем новият балансьор", заяви Бареков.

Той самият ще води две листи  - във Варна и Пловдив-град.

Очаквайте подробности!