Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В края на 2018 г Windows 10 най-после стана първа по популярност настолна операционна система. Пуснат през 2015 г, "последният" Windows дълго време не можа да пребори своята стара версия от 2009 г.

39,22% от компютрите са с Windows 10, твърдят анализаторите от NetMartketShare. 38,14% все още ползват десетгодишния Windows 7.

Поддръжката на Win 7 ще бъде спряна през 2020 г, което вероятно ще доведе още потребители до Windows 10.

Любопитното е, че Windows 10 беше рекламиран като завръщане от твърде непознатите Windows 8 и 8.1 към интерфейс, напомнящ повече именно на Windows 7. Той пък беше популяризиран като по-близък до легендарния XP, вместо тромавата Vista. 

Windows 10 е и по-гъвкав по отношение на различните устройства. Освен в повечето настолни компютри, "последният" Windows (който постоянно се ъпгрейдва от Microsoft) е инсталиран на над 700 млн. устройства - лаптопи, смартфони, таблети и конзоли Xbox One. 

Microsoft признаха, че в началото са водели твърде агресивна политика за ъпгрейд до новия Windows 10. И ако безплатния лиценз за 1 година да бъде приятна изненада за потребителите, постоянните напомняния и самоинсталирането на последния Windows изнерви твърде много хора. Те обаче видно дадоха резултат.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.