"Манчестър Сити" би "Ливърпул" с 2:1 и намали изоставането си на четири точки в битката за титлата във Висшата лига. Това е първа загуба на "червените" за сезона.

Двубоят бе изключителен като качество и тактическа битка между двамата най-добри треньори в света в последните години - Пеп Гуардиола и Юрген Клоп.

През първото полувреме празните пространства бяха много малко, а оттам и надлъгването по-голямо.

В 18-ата минута "Ливърпул" можеше да води в резултата, но милиметри го разделиха от това. Върналият се в центъра на терена Мохамед Салах отлично изведе Садио Мане на честа позиция, при удара му топката срещна гредата и след "карамбол" между играчи на домакините почти премина голлинията. Почти - технологията показа, че пълният обем не е зад линията наистина за милиметри (долу).

Малко след това "Сити" организира добра атака чрез Рахим Стърлинг, но Давид Силва не отигра добре.

Постепенно "гражданите" напипаха играта си с повече владеене на топката и опити да стигнат до гол по всички възможни начини. Така в 40-ата минута Агуеро получи топката в малкото поле пред вратата и "разстреля" Алисон от упор - 1:0 с първия точен удар в очертанията на вратата (долу).

След антракта Юрген Клоп направи корекции в тактическата схема и разположението на футболистите си. Това даде резултат. "Червените" станаха много по-непредвидими в атака. В 64-ата Роберто Фирмино изравни след центриране, при което грешка направи вратарят Едерсон.

Фирмино - 1:1.

Отговорът на шампионите не закъсня - Лерой Сане получи отличен пас след акция и пробив на Стърлинг и с диагонален шут върна аванса на домакините - 2:1.

Малко след това "небесносините" можеха да поведат с 3:1 и да решат всичко, но Агуеро не успя да матира Алисон. Последва възможност за "Ливърпул", при която Едерсон се реабилитира за гафа си малко по-рано и то срещу Мохамед Салах.

Гуардиола имаше разправия със съдиите в края на срещата и е късметлия, че не беше изгонен.

В края на срещата "Сити"се прибра дълбоко в половината си и на моменти започна да чисти топката безразборно. Стига се до разбърквания и обсада пред вратата на "гражданите". 

Радост след победното попадение на Сане.

В 90-ата минута Бербардо Силва и Стърлинг на два пъти пожалиха гостите в една и съща ситуация. В останалото време от добавеното от съдията (5 минути) домакините се бранеха в глуха отбрана.

С това приключи коледно-новогодишната програма на Висшата лига. През уикенда се играят срещи за Купата на Футболната асоциация. Шампионатът продължава на 12-13 януари.

"Ливърпул" води с 54 точки, "Сити" има 50, "Тотнъм" е с 48, "Челси" - 44, "Арсенал" - 41, "Манчестър Юнайтед" - 38, и т.н.