Лаптопите са притиснати в ъгъла от таблети и смартфони с все по-голям дисплей и продажбите им се сриват. Което кара големите производители да раздвижат сивите си клетки и да направят хибридни устройства, които дават удобството на сензорния дисплей и функционалността на истинската клавиатура, опаковани в здрава конструкция. И пълноразмерни USB портове.

Та последният хибрид Satellite Radius 11 на "Тошиба" може да се превъплъти в няколко различни форми. Освен стандартен лаптоп, пантите му се сгъват на 360 градуса, превръщайки го в таблет. Може да се сгъне като "палатка", за да гледате видео с компания, като клавиатурата служи за опора. Помислено е и за звука, осигурен от две стерео колонки в горната част.

Radius 11 е по-малкото братче на вече наличния на пазара мегахибрид Radius, който е с диагонал на дисплея от 15,6 инча. В случаят акцентът е върху компактния размер и достъпната цена. 11-инчовият сгъваем лаптоп е с Windows 8.1 на борда и 500 GB памет и ще се продава за около 450 евро. Теглото му е 1,3 килограма.