Хиляди сърби се събраха в събота вечерта на шествие в центъра на Белград, за да протестират срещу президента Александър Вучич и неговото правителство, предадоха световните агенции.

"Предателство" и "Вучич е крадец" скандираха недоволните. Плакати "Надигни се, Сърбия" и "Започна се" бяха сред арсенала на протестиращите. 

Демонстрациите в Сърбия срещу президента Вучич и управлението му започнаха преди шест седмици след побой над опозиционен политик. Демонстрантите настояват за повече демокрация и край на политическото насилие в страната. Студът и заледените улици не попречиха на протеста, който премина през центъра на Белград. 

Този път демонстрации имаше не само в столицата, но и в сръбските градове Нови Сад, Крагуевац, Куршумлия, Крушевац, Ужице и Пожега, съобщава държавната телевизия в сайта си.

Местните медии посочват, че Вучич се надява да обедини поддръжниците си по време на посещението на руския президент Владимир Путин идната седмица, а "Ройтерс" припомня, че докато Вучич твърди, че членството в Европейския съюз остава крайна цел на Сърбия, той поддържа тесни връзки с Русия.