Григор Димитров спечели мача си от първия кръг на Откритото първенство на Австралия. Пред погледа на новия човек в щаба си Андре Агаси, българинът се справи със сърбина Янко Типсаревич - 4:6, 6:3, 6:1, 6:4.

Андре Агаси

Григор беше записал само една победа от пет мача срещу Типсаревич, който заради контузии не бе играл от US Open 2017 насам и след първия сет започна да отпада физически, пък и най-добрият ни тенисист показа по-високата си класа.

За Димитров следва мач срещу Пабло Куевас (Уругвай), който тръгна с 3:0 (6:5, 7:5, 6:1) над друг сърбин - Душан Лайович. Балансът е 2:1 в полза на Григор. Още не е ясно кога ще е двубоят.

Началото на мача с Типсаревич беше нервно за първата ни ракета. Още в откриващия гейм, в който той сервираше, трябваше да отразява две точки за пробив. След това той стабилизара играта си и на свой ред имаше възможности да пробие подаването на своя опонент.

Не го направи, а допусна брейк за 4:5 и малко след това Типсаревич затвори сета с 6:4.

Втората част започна аналогично. Този път обаче Димитров не изпусна шанса и проби рано - за 2:0. Нататък двамата печелеха сервис геймовете си, като българинът пропусна възможността да стигне по успеха в сета по-бързо и лесно. Най-важното е, че резултатът бе изравнен след 6:3.

Това даде увереност на Григор Димитров, който започна вихрено третия сет. Нашият представител поведе с 4:0, след което нямаше проблеми до 6:1 след три брейка.

В четвъртата част резултатът вървеше гейм за гейм, като Димитров нанесе удар тогава, когато бе най-важно - при 5:4 в негова полза. Така спечели с 3:1 и чака втория си мач от първия за годината турнир от Големия шлем.