Поставени високо в схемата тенисисти направиха труден старт на Откритото първенство на Австралия във втория ден. Така се спази тенденцията от първия ден и от ранните двубои днес.

На "Маргарет корт" Доминик Тийм (Австрия, №7) получи сериозен отпор от французина Беноа Пер, въпреки че стартира добре. Австриецът изтръгна победата с 6:4, 6:3, 5:7, 1:6, 6:3 за малко повече от три часа и половина.

Така приключи първият кръг - вече всички играха.

Отпадна ексцентричният австралиец Ник Кириос - 4:6, 6:7(5), 4:6, срещу Милош Раонич (Канада). Това бе един от най-интересните мачове в първата фаза, но той не оправда очакванията в пълна степен, тъй като канадецът се оказа твърде силен за Кириос.

Наскоро Ник призна публично и за пореден път, че е имал психологически проблеми и е трябвало да потърси помощ. Той заяви, че се чувства по-добре, но е далеч от формата, която демонстрираше през миналата година по това време.

Световният №1 Новак Джокович (Сърбия) преодоля с лекота квалификанта Майкъл Крюгер (САЩ) - 6:3, 6:2, 6:2. Във втория кръг го чака по-тежък тест срещу бившия финалист в Мелбърн Жо-Вилфред Цонга (Франция), който отстрани добре познатия в България словак Мартин Клижан - 6:4, 6:4, 7:6(5).

За разлика от Джокович, лидерката в световната рангиста Симона Халеп (Румъния) обаче трябваше да води битка, за да прескочи първия кръг. Тя се наложи с обрат над мощната физически естонка Кая Канепи - 6:7(2), 6:4, 6:2.

Симона Халеп

Шампионката от US Open и №4 в схемата Наоми Осака (Япония) имаше летящ старт срещу полякинята Магда Линет - 6:4, 6:2.

В сряда започва вторият кръг. Очаква се мачът на Григор Димитров и уругваеца Пабло Куевас да започне около 9:30 часа сутринта наше време. Първата ни ракета води с 2:1 победи.