На предстоящите предсрочни парламентарни избори бюлетините за вота отново ще се печатат само и единствено от печатницата на БНБ.

"В ЦИК е получено писмо от банката, в което се казва, че тя ще може да поеме отпечатването на бюлетините". Това каза пред Клуб Z говорителят на комисията Александър Андреев.

В него се казвало още, че единствено някаква извънредна ситуация, като например авария, би могло да наложи ангажирането и на други печатници.

С писмото поне засега отпадат опасенията, че БНБ няма да успее да се справи с осигуряването на бюлетините и ще се наложи те да се отпечатват и в други печатници, което би могло да създаде предпоставки за конфликт на интереси. На последните европейски избори БНБ се справи със задачата. Тогава  бюлетината бе една обща за цялата страна и въпреки това отново имаше съменения, че печатницата на банката няма необходимия капацитет. 

Законовият текст, според който бюлетините ще се печатат само в БНБ, бе записан в новия Изборен кодекс заради т.нар. Костинбродска афера.

В деня преди парламентарния вот през 2013 г. в медиите се появи информация, че огромен брой бюлетини стоят неохранявани в печатницата в Костинброд, собственост на Йордан Бончев, общински съветник от ГЕРБ. Заради този случай в кодекса бе записано, че бюлетините ще се печатат в БНБ или в други печатници, които  имат лиценз за отпечатване на ценни книжа. Такива в България са още две - "Демакс", собственост на Петър Кънев, който и в тази кампания е кандидат-депутат от БСП и "Дунав прес" в Русе.