Държавният служител Ангел Ангелов ще съди министъра на културата за набеждаване и клевета. По-рано през деня министърът на културата Боил Банов обяви, че Ангелов е направил записите, разпространени от депутатката на БСП Елена Йончева. Пред БНТ Ангелов заяви, че никога не е бил уволняван, а за работата си е получавал най-високи оценки. Той отрече и да е направил въпросните записи.

И е готов да даде показания пред прокуроратурата, ако бъде извикан за свидетел.

"Единственото, което мога да кажа, е, че на записа разпознавам автентичния глас на г-н Банов, мисълта му тече ясно и последователно и за фактите, които той предлага да се променят, да се изменят служебни документи, данни със сигурност може да се открият в докладите на АДФИ. Дали и кого са дали на съд от Министерството на културата не мога да знам, защото отдавна съм напуснал Министерството на културата", заяви Ангелов.

Според министъра на културата Ангелов го е рекетирал от четири години с някакви записи. Министърът Боил Банов посочи, че Ангелов е бил директор на дирекция "Европейски програми и проекти" в министерството и е бил уволнен от предишния министър Вежди Рашидов.