Известен е следващият съперник на световния шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа. И не само - също датата и мястото.

На 1 юни тази година британецът ще излезе срещу американеца Джарел Милър в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк. Той ще защитава и трите пояса, които притежава - на IBF, WBA и WBO. 

Залата в "Манхатън" е историческа за бокса. Преди и в първите десетилетия след Втората световна война там се играят най-великите мачове на ринга.

Джошуа никога досега не се е бил извън Европа. Според британските медии този двубой е намигване към големия му съперник Дионте Уайлдър, с когото вече от години се разминават за сблъсък, който ще обедини и четирите титли при най-тежките.

Англичанинът имаше желание да се бие с наперения янки още през април на "Уембли", но Уайлдър отказа, тъй като иска нова среща с Тайсън Фюри. Счита се, че двамата не могат да се разберат за пари и други условия. Американецът често подкача опонента си в изявления, че се страхува да сложи ръкавиците извън Великобритания.

Първопричината Джошуа да се насочи към Милър е, че мениджърът му Еди Хърн не успя да намери противник за април на "Уембли". Кубрат Пулев бе готов като официален претендент на IBF, но Хърн го изключва като вариант поне до края на тази година.

Джарел Милър е на 30 г., има 10-годишен стаж като професионалист, но не е елитен боксьор. С днешна дата се счита, че той е най-тежкият съперник (на килограми), с когото ще спори Джошуа (29 г.). Милър тежи над 5 кг. повече от британеца. Той има 23 мача, в които е загубил само веднъж, а 20 пъти е пратил противниците си в нокаут. Джошуа е непобеден от 22 срещи (21 нокаута).