Комунистическото минало на БСП продължава да бъде основен инструмент за мобилизация на електората. Както и русофилството. Предстоящите парламентарни избори очевидно няма да са изключение.

„Току-що ремонтираното „Цариградско шосе“ ще се казва проспект „Владимир Путин“, като естествено продължение на булевард „Руски“. Ако идеята ви допада, то имате кандидат, който поема такъв ангажимент. Това е Георги Бойков Димитров от листата на БСП в столичния 24-и район.

Лидерите на партията не говорят такива неща по телевизията. Няма да ги прочетете и в програмните документи на БСП. Извън прожекторите обаче тече една съвсем различна кампания. В следващите редове е представен само един пример.

Георги Димитров позира с тениска на рок групата Iron Maiden за профилната си снимка във фейсбук.

Споменатото в началото име не е съвпадение – Димитров е внук на „вожда и учителя“ Георги Димитров. „Аз съм най-левият мирен кандидат на БСП, по-наляво от мен е само революцията“, обяси кандидатът пред Клуб Z. Кампанията му за привличане на преференции вече активно тече в социалните мрежи. Димитров пише само с главни букви. И често.

„ТОЧКА 5 ОТ ПЛАНА ДИМИТРОВ: НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ И ЗАТВОР ЗА ВСИЧКИ ИКОНОМИЧЕСКИ ОКУПАТОРИ, НАРИЧАНИ ЗА КРАТКО ИНВЕСТИТОРИ И КОНЦЕСИОНЕРИ“.

Няколко дни по-рано той е постнал още една точка от „плана Димитров“.

„ТОЧКА ПЪРВА ОТ ПЛАНА ДИМИТРОВ – НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ!“

Помолих го да ми изпрати всички останали точки от Плана – щели да бъдат готови в близките дни. Общо десет са.

Пише грубо, често обидно, за американците и инвеститорите. Наводненията в страната му дадоха повод да заклейми няколко пъти капитализма.

„ПРИ ТЪПИЯ КАПИТАЛИЗЪМ ВСЕКИ ДЪЖД ВОДИ ДО НАВОДНЕНИЕ“

„ПО ВРЕМЕТО НА ТОШЕ ОТ ДЪЖД ИМАШЕ САМО ГЪБИ МАНАТАРКИ. ТОГАВА ВСИЧКИ ЯЗОВИРИ И ГОРИ БЯХА ДЪРЖАВНИ. ГАДНИТЕ ЧАСТНИЦИ БЯХА ИЛИ В БЕЛЕНЕ, ИЛИ НА БАЩА СИ В ГАЩИТЕ“.

Извън фейсбук е доста по-умерен. „Бързата национализация“ се заменя от „дълъг процес“ и „убеждаване на обществото“. Признава, че крайните изявления в интернет са умишлено водена политика.

За да може да се събуди гласоподавателят, трябва да има по-рязко и радикално говорене. Самото настроение на народа е такова. Всеки се бори за някакъв брой гласове“, обясни Димитров.

Когато бившият външен министър Кристиан Вигенин бе предложен за водач на листата в Благоевград, Георги Димитров – внук отново реагира радикално:

„ВЪН УКРАИНСКИТЕ БОКЛУЦИ ОТ БСП!“

Георги Димитров имаше свое предложение за червените листи:

„АКО ВЛАДИМИР ПУТИН БЕШЕ ВОДАЧ НА ВСИЧКИ ЛИСТИ НА БСП, ЩЯХМЕ ДА РАЗМАЖЕМ ВСИЧКО ЖИВО НА ИЗБОРИТЕ. НЯМАШЕ ДА ПРАВИМ КАМПАНИЯ, ЩЯХМЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА ПО ТЕЛЕВИЗОРА!“

Владимир Путин е близко до сърцето на кандидата. Както и всичко руско.

„Ние сме една вяра, една кръв и с широките руски души винаги ще се разбираме“, казва Димитров.

Не крие своята неприязън към американците. Понякога много грубо.

„НА ТИЯ БЕЗМОЗЪЧНИ КРЕТЕНИ НЯМА НУЖДА ИСЛЯМИСТИТЕ ДА ИМ РЕЖАТ ГЛАВИТЕ“.

Радва се, когато „Атака“ организира протест срещу военния министър Велизар Шаламанов за проекта на „Визия 2020“. Тогава призовава:

„#ОСТАВКА НА АМЕРИКАНОИДА ШАЛАМАНОВ! НА ОРУЖИЕ БРАТЯ, ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ“.

Заканва се на своите политически противници да намерят „лобните си места“. Ядосан е, че президентът Плевнелиев и премиерът Близнашки били под чадъри по време на честването на Съединението в Пловдив:

„БЛИЗНЕТО И ПЛЕВЕЛА ГЛЕДАТ КАТО ПЛЪХОВЕ МОКРО БРАШНО. НО ТРАЙ НАРОДЕ, ИДЕ РЕВОЛУЦИАТА И ВСЕКИ ЩЕ БИДЕ ПОСТАВЕН ДЕКА МУ Е ЛОБНОТО МЕСТО“.

Харесва „Атака“ и казва, че планът му се припокрива на 60% с „Плана Сидеров“. Също като говорителите от „Атака“ използва израза „колониален модел“, а имигрантите нарича „пришълци“.

А ако някой ден управлението попадне в ръцете на хора като Георги Димитров, добре е да знаете какво ни чака.

„НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ И УПРАВЛЕНИЕ С ДЕКРЕТИ:

ДЕКРЕТ ЗА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯТА НА ГОРИТЕ, ЯЗОВИРИТЕ, МОРЕТО, МОНОПОЛИТЕ, КОНЦЕСИИТЕ И БАНКИТЕ.

ДЕКРЕТ ЗА НЕУТРАЛИТЕТ И ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ.

ДЕКРЕТ ЗА ВКАРВАНЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ 500-600 СЕМЕЙСТВА В ЗАТВОРА ИЛИ ИЗСЕЛВАНЕТО ИМ ЗАЕДНО С АНТУРАЖИТЕ.“

Така изглежда платформата на кандидат на Българската социалистическа партия, която е част от Партията на европейските социалисти.