Комедията "Холмс и Уотсън" и документални ленти с участието на президента на САЩ Доналд Тръмп "триумфираха" на антифилмовите награди "Златна малинка", които по традиция се раздават ден преди наградите "Оскар", предава БТА, цитирайки "Ройтерс".

Филмът "Холмс и Уотсън", в който играят Уил Фарел и Джон С. Райли, излезе големият "победител" за вечерта, като грабна четири приза, сред които за най-лош филм и за най-лош поддържащ актьор за участието на Джон С. Райли. Основателят на "малинките" Джон Уилсън изтъкна, че това е било възможно "най-малоумната пародия" на най-любимите персонажи в литературата, сътворени от Конан Дойл.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп беше отличен с два приза "Златна малинка", играейки самия себе си в документалните ленти от 2018 г. "Смъртта на една нация" на режисьора Динеш д' Соуза и във "Фаренхайт 11/9" на Майкъл Мур.

В последната лента се отличи и съветничката на Тръмп в Белия дом Келиан Конуей, която бе удостоена с приза за най-лоша поддържаща женска роля.

Мелиса Маккарти взе приза за най-лоша актриса за "Убийства в Хепитайм и още едно отличие за "Можете ли да ми простите?"

Гангстерският филм "Готи" с Джон Траволта в главната роля за голяма изненада не взе нито една "малинка", въпреки че предварително беше получил цели 6 номинации.

Учредените през 1980 г. награди "Златна малинка" са като контрапункт на "Оскарити".