Почетният лидер на ДПС Ахмед Доган вече е собственик на т.нар. "Боянски сараи", в които живее от години. "ТЕЦ Варна", в която Доган е мажоритарен собственик от миналата година, е придобила дружеството, притежаващо имота "Делта епсилон", съобщи "Капитал". Не е посочено каква цена е платена на досегашните собственици на имота, които също са близки до Доган. 

Изсветляването на имуществото на Ахмед Доган, започнало миналата година с придобиването на 70% от "ТЕЦ Варна", продължава с нова сделка, припомня изданието. В началото на 2019 г. топлоцентралата е купила 100% от "Делта епсилон" - това е компанията, собственик на така известните сараи в Бояна, ползвани от почетния лидер на ДПС за лична резиденция.

Цената по сделката не е известна, но чрез нея реално се официализира още едно владение на Доган, който при всички легенди за богатството му и въпреки откровената фраза за "обръчите от фирми" на партиите, докато беше в политиката, нямаше фирмени участия. А най-съществената официално декларирана от него сума извън доходите му като депутат беше полученият 1 млн. евро хонорар като консултант по проекта "Цанков камък", за което беше разследван за недеклариран конфликт на интереси.

Досега собствеността в "Делта епсилон" беше поделена между две лица - Румен Асенов и Красимир Дюлгеров. Първият е по-известен с връзките си с Доган и ДПС. Асенов е собственик на "ИСА инженеринг" - компанията, построила самия сарай. 

От "Капитал" посочват още, че ТЕЦ Варна е създала и дружество "Отманли вилидж", което вероятно е с цел придобиванe и на "морските сараи" на политика. "Отманли вилидж" се управлява от арх. Калин Тихолов, който е проектантът на другото имение на Доган - около 8 декара край пристанището Росенец на 15 км от Бургас, станало известно като "морските сараи". Отманли е другото име, с което е известна местността около парк Росенец, така че не е изключено компанията да е създадена за придобиване и на втората резиденция на политика. В момента тя е собственост на фирма "Хермес солар", където не се виждат промени.

Клуб Z припомня, че т. нар Догансарай фигурира в туристическите гидове като четиризвездния хотел "Витоша". На входа на "хотела" няма табела или някакъв друг вид реклама. Вътре хора не се допускат, но пък има охрана от НСО.

Титулуването му по този начин помагаше на лидера на ДПС, докато беше действащ депутат и политик, да отбягва въпросите с произхода на имуществото си, като декларираше, че живее скромно - на хотел.