В интервю за Би Би Си двамата мъже разказаха как като деца са били сексуално малтретирани от Майкъл Джексън „стотици пъти“. В телевизионната програма на Виктория Дербишър 36-годишният Уейд Робсън каза, че световноизвестният поппевец е имал сексуални отношения с него от 7-годишна възраст, а на 14-годишна възраст се опитал да го изнасили.

Вторият мъж, 40-годишният Джеймс Сайфчък, сподели в същата програма, че когато е бил на възраст между 10 и 14 години, Джексън е извършвал с него действия от развращаващ характер.

Робсън и Сейфчък проговориха първо в документалния филм „Напускайки Невърленд“, сниман от британския тв канал Channel 4 и HBO и в края на януари 2019 г. показан в САЩ на фестивала „Сънданс“. Британската му премиера е през следващата седмица, а HBO GO България – от 8 март.

Семейство Джексън заявяват, че няма нито едно доказателство, което да потвърди истиността на техните твърдения.

Внимание! Текстът съдържа подробности, които някои читатели могат да приемат за твърде откровени или неприятни.

На въпроса дали тези блудствени действия върху тях са били извършени „стотици и стотици пъти“, и двамата отговарят утвърдително.

„Всеки път, когато бях с него, всеки път, когато оставах да прекарам там нощта, той блудстваше с мен“, казва Робсън, като обяснява, че Джексън го е прегръщал, „докосвал навсякъде“ и го е принуждавал го наблюдава по време на секс. А когато бил на 14, Джексън се опитал да го изнасили, твърди Робсън.

„Това бе един от последните случаи на [сексуално насилие] в нашите взаимоотношения“, казва Робсън пред Би Би Си.

„Ето така трябва да се изразява любовта…“

Джаксън все пак се е грижил за него, твърди Робсън, карал го да вярва, че „се обичат един друг – и така трябва да се изразява любовта“. А след това винаги следвало предупреждението:

„Но, ако някой някога разбере какво правим ние тук, тогава и ти, и аз ще отидем в затвора до края на живота си и ще стане много лошо“, разказва Робсън пред телевизията.

 

Във филма „Напускайки Невърленд“ Уейд Робсън (на снимката като дете) твърди, че Майкъл Джексън е блудствал с него през 90-те години.

„Всичко това ме ужасяваше споделя той. – Самата мисъл, че те ще ме вземат далеч от Майкъл, от този човек, който за мен беше бог, който стана моя най-добър приятел – не можех дори да си помисля да направя нещо, което ще доведе до раздялата ни.“

Според Робсън, Джексън го уверил, че „той е най-добрият му приятел и единственият в света, с когото някога е правил секс“.

„Мислех, че съм уникален и неповторим, единственият избран измежду всички момчета по света“спомня си Уейд Робсън.

В предаването Джеймс Сейфчък разказва, че неговото съблазняване е започнало на 10-годишна възраст, когато Майкъл Джексън го е научил как се прави секс.

„Започна се с целувки с език – той ми каза, че аз съм го научил да целува така“, казва Сейфчък, добавяйки, че са последвали и други сексуални действия.

В същото интервю Сейфчък твърди, че Джаксън е правел всичко това с него за толкова дълъг период от време, защото е успял да спечели доверието на родителите му.

„Процесът на ухажването беше дълъг, Майкъл се сближи със семейството ми и стана част от него – казва той. – Това отнема известно време, не се случва моментално.“

После, по думите на Сейфчък, „той вбива клин между теб и твоите родители – и те изолира от всички“.

„Майстор манипулатор“

„Същевременно, когато станете жертва на такова извращение, част от вас умира“, признава Сейфчък.

Уейд Робсън нарича Майкъл Джексън „майстор манипулатор“, разказвайки как е вбил клин между него и баща му, както и между майка му и баща му – така че по-лесно да извършва разрушителните си действия с техния син.

Робсън посочва, че част от отговорността за тези сексуални престъпления трябва да носят и „всички онези хора, които работиха за него по онова време и постоянно бяха около Майкъл, мен и Джеймс [Сейфчък] и отвръщаха погледи“.

„Съвършено невинен“

Братята на Майкъл – Тито, Марлон и Джеки, както и племенникът му Тадж Джаксън, отхвърлят обвиненията, че Майкъл е развращавал децата, изказани във филма „Напускайки Невърленд“.

Според Тадж, поведението на чичо му може да изглежда странно за някои хора, но е било „напълно невинно“.

„Неговата наивност се оказа катастрофална и доведе до гибелта му“, казва той.

Според Марлон, „няма нито едно доказателство“, което да потвърди обвиненията.

Междувременно от организацията, която управлява творческото наследство на Майкъл Джексън, заявиха в съобщение за пресата, че по-рано и Робсън, и Сейфчък са „свидетелствали под клетва, че не се е случило нищо подобно“.

„Те не показват никакви независими потвърждения и абсолютно никакви доказателства в подкрепа на своите обвинения, което означава, че целият филм [„Напускайки Невърленд“] почива върху твърденията на двама фалшиви свидетели“, се казва в изявлението.

"Площад Славейков"